Prima pagină » Editorial » SRI dă o lovitură capitală
SRI dă o lovitură capitală

SRI dă o lovitură capitală

10 dec. 2021, 09:39,
Sorin Rosca Stanescu în Editorial

Cine vă interceptează? Aveți răspunsul la această întrebare cu condiția să citiți, astfel cum a trecut deja prin Camera Deputaților, ultimul proiect de lege aprobat de Guvernul Cîțu. Pe ultima sută de metri. Și mai trebuie să urmăriți traseul rapid pe care respectivul proiect de lege l-a avut în Camera Deputaților. Urmând ca totul să se bată în cuie la Senat. Veți fi interceptați de către serviciile secrete așa cum nici măcar nu ați visat vreodată. În cele mai negre coșmaruri.

Interceptările se vor face asupra obișnuitelor dialoguri pe care le purtați pe telefon. Dar și pe Skype. Pe Whatsapp. Pe Facebook. Pe Messenger. Pe Signal. Pe Telegram. Sunet și imagine. Tot. Tot ce înseamnă viața dvs. personală. Aceste operațiuni, prin care practic cetățenii României vor fi transformați până la ultimul în piesele unui uriaș joc de păpuși, cad pentru început în sarcina tuturor furnizorilor de servicii de găzduire electronică cu resurse IP și furnizorilor de servicii de comunicații interpersonale. Noua lege le pune acestora în sarcină să sprijine în toate chipurile munca plină de abnegație a principalului serviciu secret al României, SRI.

Acum avem un ultim răspuns la întrebarea cine l-a propulsat, cine l-a sprijinit și de ce pe Florin Cîțu pentru a ajunge premier, cine și de ce a aruncat țara într-un profund lanț de crize, numai și numai pentru a-i prelungi acestuia agonia la Palatul Victoria, cine și de ce l-a răsplătit, propulsându-l președinte PNL, ca o compensație pentru pierderea statutului de premier. Cîțu este unul dintre cele mai toxice produse ale serviciilor secrete, produs camuflat în persoana unui așa-zis politician. Iar SRI și-a făcut astfel treaba.

Din nou, România, care se transformă în ritm accelerat, sub ochii noștri, într-un stat polițienesc, militarizat, devine un câmp experimental. Să ne amintim că Serviciul Român de Informații dobândește abilitățile Securității comuniste de a se implica legal în anchete penale. Sereiștii devin „organ de cercetare penală”. Aparent, doar pentru câteva categorii de cauze. Numai că, în respectivele categorii, poate fi inclusă orice persoană. Ca suspectă. Fără ca persoana respectivă să știe ceva. Asta înseamnă că viața fiecărui român poate fi scotocită de ofțerii de informații. De aproape și de la distanță. Întrucât aproape toți cetățenii, cu mic, cu mare, utilizează telefonia mobilă, ei se vor plimba practic cu spionul la purtător. Chiar astăzi, când este Ziua Internațională a Drepturilor Omului. Și tot prin lege, așa cum deja ați fost informați, sediul final al interceptărilor este într-o clădire aparținând Serviciului Român de Informații, unde sunt utilizate personal și logistică aparținând respectivei instituții. Până acolo însă, așa cum am explicat mai sus, toate categoriile de operatori de telefonie sau de alte categorii de de trafic electronic vor fi obligate să lucreze ca anexe ale principalului serviciu secret al țării, transformat în poliție politică.

Pentru a avea tabloul complet, vă reamintesc că până și datele din cardurile de sănătate, absolut toate datele, sunt monitorizate tot de Serviciul Român de Informații. Incluzând nu numai datele care-i vizează pe cetățenii obișnuiți, ci și datele tuturor oamenilor politici, ale tuturor demnitarilor statului, datele judecătorilor și procurorilor, ale conducătorilor de organizații sindicale, datele Armatei în integralitatea ei, ale Ministerului de Interne, ale tuturor celorlalte servicii secrete, datele diplomaților și, firește, datele jurnaliștilor, în rândul cărora, cu onoare, mă număr și eu.

Întrucât în niciun alt stat nu au fost implementate asemenea măsuri, simultan cu un proces cât se poate de vizibil de militarizare a conducerii societății, nu pot decât să ajung la concluzia că, dintr-o semicolonie, ne-am transformat în ceva și mai rău. Într-o națiune cobai, asupra căreia se experimentează primii pași decisivi ai „noii resetări”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
14 decembrie 2024
14 decembrie 2024