Actualitate

Stare de alertă la Aeroportul Iași. Cursa din Munchen a fost aproape de dezastru, 112 de persoane fiind în pericol

Publicat: 09 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

UPDATE: După mai multe încercări avionul a aterizat cu bine la sol. Este vorba despre cursa Iași-Munchen. După zeci de minute de panică și tensiune, toți cei 112 de pasagerii au ajuns în siguranță. La față locului s-au deplasat zece Autospeciale dotate cu apă și spumă, opt echipaje de prim ajutor, șase echipaje aparținând Serviciului de Ambulanță Județean Iași, o Autospecială de Intervenție Accidente Colective și 67 de pompieri aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” Iași.

“Din fericire nu s-a întâmplat nimic. Totul este în normal. Senzorul aeronavei de aterizare arătase o defecțiune. S-a făcut o încercare de aterizare. S-a verificat trenul de aterizare. Totul funcționa normal. S-a aterizat în condiții de siguranță.” – Cătălin Bulgariu – Directorul Aeroportului Iași.

Întrebat despre minutele petrecute de avion în aer până să se reușească o aterizare în siguranță acesta a menționat că :

“Au făcut un exercițiu. Asta este procedura. În momentul în care senzorii de la trenul de aterizare, vin spre aterizare se declanșează operațiunea de aterizare dar nu aterizează, astfel încât să se asigure că toate echipamentele merg normal. Atunci au urcat înapoi în zbor și au aterizat corect. Dar în prima fază așa este procedura. Trebuie să facă un zbor de recunoaștere, să vadă dacă trenul de aterizare funcționează sau nu.”  a declarat Cătălin Bulgariu – Directorul Aeroportului Iași

Știre Inițială: În aceste minute, din cauza unor defecțiuni tehnice, un avion al companiei BlueAir nu poate ateriza. Din primele informații se pare că nu se poate deschide trenul de aterizare al avionului Boeing 737-85R.

Adauga un comentariu