Local

Starea adolescentului accidentat de tren s-a înrăutățit. Medicii de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” au fost nevoiți să îi amputeze gamba

Publicat: 10 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Starea adolescentului accidentat de tren s-a înrăutățit. Medicii de la Spitalul de Copii Sfânta Maria au fost nevoiți să îi amputeze gamba
Spitalul de Copii "Sfânta Maria" Iași

Adolescentul de 16 ani accidentat de tren la Vatra Dornei în timp ce asculta muzică la căşti, la finalul lunii ianuarie este în continuare internat la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași. Din nefericire, cu toate că specialiștii ieșeni anunțau că au reuşit să replanteze piciorul băiatului, anunțând și o evoluție favorabilă, acum situația s-a înrăutățit.

Medicii spun că gamba stângă replantată nu a rămas viabilă după replantare și au fost nevoiți să i-o amputeze.

Accident feroviar la Suceava

Amintim că adolescentul a ajuns de urgență marți, 17 ianuarie, cu elicopterul SMURD la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași, în sala de operație. Acesta fusese implicat într-un tragic accident feroviar în apropiere de Gara Vatra Dornei Băi.

Potrivit martorilor, acesta avea căștile pe urechi și telefonul în mână, și nu a putut fi atent că se apropie trenul.

” Este vorba despre un politraumatism prin accident feroviar cu amputație traumatică la gamba stângă, traumatism cranio-cerebral, contuzie toraco-abdominală, șoc posttraumatic, șoc hemoragic. Pacientul respiră spontan, este conștient. S-au instituit măsuri de suport vital, explorări imagistice. A întrat în BLOC OPERATOR, cu echipa multidisciplinară- Chirurgie Pediatrică, Plastică, Ortopedie, ATI și Neurochirurgie. Se anticipează replantarea segmentului de membru amputat.

Membrul amputat a ajuns la spitalul nostru odată cu pacientul. Echipa multidisciplinară va decide atitudinea terapeutică”, a anunțat Solange Tamara Roșu, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași.

Adauga un comentariu