BZI LIVE

Starea învăţământului public românesc! Analize, probleme, realităţi şi perspective în urma celui mai greu an pentru Şcoala din România ultimelor 3 decenii, în Studioul BZI LIVE alături de prof. Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP Iaşi – FOTO

Publicat: 27 dec. 2020

Despre starea învăţământului public românesc! Analize, probleme, realităţi şi perspective în urma celui mai greu an pentru Şcoala din România ultimelor 3 decenii, într-o ediţie specială în Studioul BZI LIVE, luni, 28 decembrie 2020, de la ora 15.00 alături de prof. Laviniu Lăcustă (via Skype), preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi, cel mai important for sindical naţional din regiunile tari pe zona educaţionala, cu aproximativ 8.000 de membri.
Informaţii, date şi prezenţa realităţi din sistemul de învăţământ, de ultimă oră şi extrem de importante pentru mii şi mii de profesori, părinţi şi elevi în plină pandemie de COVID-19
Acesta va oferi informaţii, date şi prezenţa realităţi din sistemul de învăţământ, de ultimă oră şi extrem de importante pentru mii şi mii de profesori, părinţi şi elevi în plină pandemie de COVID-19. Liderul USLIP va oferi detalii despre cum a început anul şcolar 2020-2021 şi s-a derulat primul semestru, în plină pandemie de noul coronavirus respectiv despre de semnarea unui nou ministru al Educaţiei, prof. univ. dr. Mihai Sorin Câmpeanu. De asemenea, despre cum a fost gestionata întreaga situaţie care devine din ce în ce mai periculoasă, despre suspendarea cursurilor fata în fata şi trecerea în on-line, lipsa dotărilor şi a instruirii personalului pentru învăţământul on-line vor fi alte abordări alături de profesorul Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP Iaşi. În plus, despre cum are loc procesul didactic on-line, ce investiţii ar trebui făcute în acest sens, alocare de fonduri pentru infrastructura igienico-sanitare în şcoli şi licee, ce se întâmplă acum în mediul şcolar rural se va mai dialoga! Despre salarizare, debirocratizare a sistemului, probleme pe care le au angajaţii, neclarităţile din deciziile Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MEC) vor fi alte puncte fierbinţi atinse în această ediţie BZI LIVE. Nu în ultimul rând, profesorul Laviniu Lăcustă va prezenta situaţiile şi cazurile grele pe care le-au întâmpinat colegii acestuia în aceste săptămâni.

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare producție media strângând zeci de mii de vizualizări.

Adauga un comentariu