Razboi în Ucraina

Statele Unite anunță un pachet suplimentar de asistență de securitate de 250 de milioane de dolari pentru Ucraina

Publicat: 29 aug. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Statele Unite anunță un pachet suplimentar de asistență de securitate de 250 de milioane de dolari pentru Ucraina
Statele Unite anunță un pachet suplimentar de asistență de securitate de 250 de milioane de dolari pentru Ucraina

Statele Unite oferă Ucrainei un pachet suplimentar de asistență de securitate de 250 de milioane de dolari, a anunțat marți secretarul de stat al SUA Antony Blinken.

Blinken a spus că pachetul de asistență include rachete de apărare aeriană, muniție de artilerie, sisteme și rachete Javelin și echipamente de deminare.

SUA vor furniza ambulanțelor „piese de schimb, servicii, instruire și transport”

De asemenea, SUA vor furniza ambulanțelor „piese de schimb, servicii, instruire și transport”, a spus Blinken.

„Acest pachet de arme și echipamente, care sunt evaluate la 250 de milioane de dolari, este executat în baza tragerilor direcționate anterior pentru Ucraina”, a spus el.

„Rusia a început acest război și l-ar putea pune capăt oricând prin retragerea forțelor sale din Ucraina și oprirea atacurilor sale brutale”, a spus Blinken. „Până când o va face, Statele Unite și aliații și partenerii noștri vor rămâne uniți cu Ucraina, atâta timp cât va fi nevoie”.

Armata ucraineană pierde aproximativ 40 de drone pe zi, spune un înalt oficial

Forțele de apărare și securitate ale Ucrainei pierd în medie între 40 și 45 de drone de recunoaștere pe zi, potrivit unui înalt oficial.

Yurii Shchyhol, șeful Serviciului de Comunicații Speciale de Stat, a declarat marți la televiziunea ucraineană că numărul include „cele mai elementare drone Mavic, Matrice și mari profesionale de producție ucraineană și străină”.

„Acest război a schimbat abordarea cu privire la utilizarea dronelor”, a spus Shchyhol. „Sunt folosite pentru recunoașterea la distanță scurtă, precum și pentru controlul focului, iar dronele de atac sunt folosite pentru a distruge forța de muncă și echipamentele inamice”.
„Prin urmare, facem tot posibilul să oferim cât mai multe drone posibil. Cumpărăm aproape tot ce este disponibil pe piață”, a spus el.

„Până în prezent, au fost contractate peste 22.000 de drone de atac, iar aproximativ 15.000 au fost deja livrate Forțelor Armate ale Ucrainei”, a adăugat el.

Pe lângă achizițiile publice, o serie de alte entități din Ucraina strâng bani pentru a cumpăra sute de drone, dintre care multe sunt furnizate armatei.

Comentarii
Adauga un comentariu