Destinatii montane

Statiunea Buzias, statiune balneara cu izvoare cu apa termala

Publicat: 31 ian. 2020

Statiunea Buzias. O stațiune balneo-climaterica din Romania mai puțin promovata și cunoscuta de către turiști este Stațiunea Buziaș.

Stațiunea în cauza este situata în județul Timiș și este cunoscuta că fiind o stațiune balneara. Încă din cele mai vechi timpuri aici au fost găsite numeroase zăcăminte benefice în industria balneara. Astfel, în secolul al 17-lea au fost descoperite zăcăminte de apa minerala și dioxid de carbon. Acest lucru nu avea să fie trecut cu vederea de către autoritățile habsbugice, aceștia valorificandu-le. Treptat, asta a dus la dezvoltarea stațiunii Buziaș cum o știm noi astăzi.

Stațiunea oferă turiștilor: trei izvoare cu apa termala destinata consumului și cinci izvoare pentru bai. Principala atracție turistica o reprezintă parcul cu o suprafață de 20 de hectare. Aici, în acest parc puteți întâlni numeroase specii rare  de copaci.

Statiunea Buzias. Tratamente

Bai calde cu ape minerale la cada, mofete

Hidroterapie, bai de plante

Împachetări cu parafina

Proceduri cu aparate ultaramoderne de fizioterapie gimnastica medicala și masaje

Proceduri cu Bioptron

Resursele de tratament

Resurse de ape minerale, mofete, ape carbogazoase, bicarbonate, clorurate, hipotone, calcice.

Aeroionizare – 800 – 1270 aeroioni negative / cmc aer

Apele minerale – carbogazoase, bicarbonatate, clorurate, bromoiodurate, sodice, calcice, magneziene, feruginoase, atermale și hipotone.

Sursele de apa sunt amplasate în parcul stațiunii Buziaș, mineralizarea acestora fiind 5000-6000 mg/litru, dioxidul de carbon fiind de 2000-2600 mg/litru, PH-ul fiind de 6,5. Se folosesc atât în cura externa (bai cu CO 2) cât și în cura interna

Dioxidul de carbon liber – mofete  are următoarele concentrații: gaz carbonic 95-98%, metan 0,76%, azot 0,8%, oxigen 0,2-1%.loading...

Adauga un comentariu