Info Turism

Stațiunile Mamaia, Eforie Nord şi Costineşti, în topul destinaţiilor căutate de români pentru concediul din vară

Publicat: 21 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Stațiunile Mamaia Eforie Nord şi Costineşti în topul destinaţiilor căutate de români pentru concediul din vară
Stațiunile Mamaia, Eforie Nord şi Costineşti sunt în topul destinatiillor căutate de turiștii români pentru vacanța de vară

Potrivit unei cunoscute platforme de rezervări hoteliere de la noi din țară, anul acesta stațiunile Mamaia, Eforie Nord şi Costineşti sunt în topul destinatiillor căutate de turiștii români pentru vacanța de vară. Pe lângă acesta cunoscute stațiuni de la malul Marii Negre, se pare că românii optează și pentru destinațiile balneare, cele mai căutate fiind Sovata, Băile Felix şi Băile Herculane.

Românii optează și pentru vacanțele în cele mai mari orașe din România, Braşovul, Cluj-Napoca, Sibiul şi Bucureştiul fiind în topul locurilor căutate de turişti pentru vară.

Mamaia, Eforie Nord şi Costineşti, în topul destinaţiilor căutate de români

Odată cu relaxarea restricțiilor impuse de autorități dar și cu apropierea sezonului vacanțelor, iată că românii se orientează și își rezervă sejururile. Așadar, staţiunile de la malul mării, Mamaia, Eforie Nord şi Costineşti, dar şi staţiunile balneare, Sovata, Băile Felix şi Băile Herculane, se află în topul destinaţiilor căutate de români pentru concediul din această vară, potrivit unui raport Travelminit.ro.

Preţul mediu pentru 5 nopţi de cazare pentru 2 adulţi şi 2 copii este de aproximativ 1.850 de lei.

„În topul destinaţiilor căutate de români pentru concediul din vară se află staţiunile de la malul mării, cu Mamaia, Eforie Nord şi Costineşti în fruntea clasamentului. Urmează staţiunile balneare Sovata, Băile Felix şi Băile Herculane, semn că oamenii îşi doresc acum cât mai multă relaxare la plajă sau la piscină, momente de linişte, dar şi distracţie. Nu în ultimul rând, oraşele mari, cum ar fi Braşovul, Cluj-Napoca, Sibiul şi Bucureştiul, sunt şi anul acesta în topul locurilor căutate de turişti pentru vară, fiind destinaţii întotdeauna de actualitate”, se arată într-un comunicat transmis vineri.

Cât costă două nopți de cazare

Preţul pentru un sejur care include 2 nopţi pentru 2 adulţi începe de la 490 de lei. Pentru 3 adulţi, preţul mediu pentru 4 nopţi de cazare la un hotel este de aproximativ 1700 de lei, în timp ce tariful pentru acelaşi pachet la o pensiune este mai mic şi începe de la 1200 de lei.

„Au început rezervările de vară şi a crescut semnificativ numărul rezervărilor domestice în ultimele două săptămâni. Litoralul este în topul preferinţelor românilor, însă şi destinaţiile montane sunt la mare căutare. Mai mult decât atât, pentru siguranţa rezervărilor din timpul sezonului estival, pe www.travelminit.ro vă oferim peste 4000 de cazări care pot fi rezervate fără risc, fără avans sau care au anulare gratuită”, spune Timea Ambrus, manager operaţional al platformei hoteliere online Travelminit.ro.

Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa rezervărilor hoteliere din România care acceptă şi plata prin vouchere de vacanţă. Oferta Travelminit.ro conţine 6800 de proprietăţi din România, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeţi, cabane şi campinguri din toate regiunile ţării. Platforma a înregistrat peste 620.000 de înnoptări în 2019 şi o valoare totală a rezervărilor de 13 milioane de euro.

”Litoralul pentru toți” debutează astăzi

Veste bună și pentru turiștii care vor să meargă la mare în extrasezon, atunci când preturile sunt pentru toate buzunarele. Astfel, turiștii români pot petrece un sejur pe litoralul românesc cu tarife pornind de la 40 de lei pe noapte, prin programul ”Litoralul pentru Toţi”, care se desfăşoară începând de astăzi, 21 mai, şi până în 20 iunie.

Peste 50 de hoteluri din toate staţiunile de pe litoralul românesc al Mării Negre vor participa la acest program, punând la dispoziţia turiştilor aproximativ 4.000 de locuri de cazare pe noapte.

“Românii pot petrece un sejur pe litoralul românesc cu tarife pornind de la 40 de lei pe noapte prin programul ‘Litoralul pentru Toţi’, care se desfăşoară în perioada 21 mai – 20 iunie 2021, anunţă Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). Până în prezent, un număr de 54 de hoteluri din toate staţiunile de pe litoralul românesc al Mării Neagre vor participa la acest program, punând la dispoziţia turiştilor aproximativ 4.000 de locuri de cazare pe noapte”, conform Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.

Tarifele prin programul “Litoralul pentru Toţi” sunt cu până la 65% mai mici faţă de cele din vârf de sezon. Tariful pentru o noapte de cazare începe de la 40 de lei, cel mai ieftin pachet fără mic dejun poate fi achiziţionat la un hotel de 3 stele din staţiunea Neptun și costă 80 lei/noapte pentru 2 persoane.

La polul opus, se află staţiunea Mamaia, unde la un hotel de 4 stele 2 persoane vor plăti pentru un sejur de minim 5 nopţi, care include cazare cu servicii de masă ultra all-inclusive, 520 lei/ noapte.

În altă ordine de idei, chiar dacă majoritatea stațiunilor au destule cereri pentru rezervări la cazare, se pare că Mamaia, Eforie Nord şi Costineşti rămân în topul destinaţiilor căutate de români.

Adauga un comentariu