Local

Steagul de doliu arborat pe clădirea Consiliului Judeţean după decesul fostului primar din Iași, Constantin Simirad

Publicat: 30 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Steagul de doliu arborat pe clădirea Consiliului Judeţean după decesul fostului primar din Iași Constantin Simirad
Consiliul Județean Iași a arborat steagul negru în semn de doliu pentru decesul fostului primar, Constantin Simirad

Consiliul Judeţean Iași a arborat un steag de doliu în semn de respect pentru cel care a fost Constantin Simirad, fost primar al Iașului dar și fost președinte al CJ. De altfel, la sediul Primăriei Iași a fost pusă o carte de condoleanțe în care toţi cei care vor să scrie un mesaj o pot face.

Constantin Simirad a decedat în noaptea de duminică spre luni, 28-29 martie 2021 după ce pe data de 21 martie a ajuns la spital fiind infectat cu COVID-19.

Steagul de doliu arborat la sediul Consiliului Judeţean Iași

Oficialii din cadrul Consiliului Judeţean Iași au luat decizia firească de a arbora un steag negru în semn de doliu pentru pierderea suferită. Dacă e să ţinem cont că Simirad a ocupat şi poziţia de președinte al Consiliului Judeţean, gestul este unul absolut firesc şi normal.

De altfel, la Primăria Iași se află o carte de condoleanţe pentru cei care vor să transmită un mesaj de doliu familiei.

Constantin Simirad a decedat după ce era infectat cu COVID-19

Constantin Simirad a decedat în cursul nopţii de 28 spre 29 martie 2021 după ce a fost internat la spital în urma unei contactări cu virusul COVID-19. Acesta a luptat cu boala, dar în cele din urmă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. Fostul edil era internat la o secţie de Terapie Intensivă într-un spital din Iași.

Simirad trecuse, în urmă cu doar câteva luni, prin momente dificile după ce nora acestuia a decedat. Fostă şefă de grădiniță, femeia avea doar 53 de ani şi lupta, de mai mulţi ani, cu o boală incurabilă.

Când va avea loc înmormântarea lui Constantin Simirad

Potrivit datelor de ultima oră, înmormântarea lui Constantin Simirad va avea loc pe data de 31 martie 2021. Constantin Simirad și-a pregătit de mai mulți ani locul de veci în Cimitirul „Eternitatea” din Iași. Fostul edil și-a pregătit un loc de veci pavat cu marmură albă, care este poziționat la Parcela 54, lângă multe nume importante pentru Iași.

De altfel, protocolul în cazul deceselor cauzate de COVID-19 arată că persoana respectivă trebuie îngropată în cel mai scurt timp posibil și doar un număr de maximum 16 persoane îl pot conduce pe ultimul drum.

Cine a fost Constantin Simirad

Constantin Simirad a intrat în politică în anul 1991, înscriindu-se în Partidul Alianței Civice (PAC). În anul 1992 a fost ales ca primar al municipiului Iași, candidând pe listele Convenției Democrate Române (CDR). A ocupat fotoliul de primar al Iașului până în 2003, an în care a fost numit ambasador al României în Cuba. A revenit în politică în 2008, când a fost ales președinte al Consiliului Județean Iași, poziție ocupată până în 2012. În ultimii ani a fost și consilier personal al actualului primar al Iașului, Mihai Chirica.

Adauga un comentariu