Eveniment-Social

„Steaua fără nume”, de Mihail Sebastian, la Ateneul Național din Iași

Publicat: 06 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Steaua fără nume de Mihail Sebastian la Ateneul Național din Iași

Ateneul Național din Iași programează sămbătă, 18 ianuarie 2020, de la ora 19:00, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”, piesa „Steaua fără nume”, de Mihail Sebastian. Regia este realizată de Andrei Cioban.

„E un spectacol în care comedia se împletește cu drama, recomandat cu căldură tuturor celor care vor să viseze și să evadeze din cotidian!”, arată regizorul.

Acțiunea se desfășoară în perioada dintre cele două Războaie Mondiale, un timp plin de bonomia și parfumul specifice epocii. O gară dintr-un târg cenușiu de provincie – acesta este locul, aparent banal, în care se întâlnesc cele două personaje: timidul și visătorul profesor Miroiu și Mona, o fată frumoasă captivă a confortului lejer obținut. Dar ce se va întâmpla în noaptea specială care va urma va schimba pentru totdeauna destinul celor doi. Bărbatul, care își imagina o lume de o frumusețe infinită, își vede materializat visul, iar femeia, fără nicio adevărată pasiune, prinsă într-o lume a bogăției materiale, se descoperă, în sfârșit, pe sine. Scenografia este asigurată de Cătălin Târziu, compoziția muzicală: Dan Spînu, light design: Lucian Țurcanu. Din distribuție fac parte actorii: Bogdan Matei, Cezara Fântu, Codrin Dănilă, Ana Hegyi, Daniel Onoae, Andrei Ciobanu, Gelu Ciobotaru, Alexandra Paftală.

Adauga un comentariu