Local

Ștrandul Municipal și piscina Ciric sunt pline până la refuz. Ieșenii sunt nevoiți să rezerve locuri cu o săptămână înainte

Publicat: 29 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ștrandul Municipal și piscina Ciric sunt pline până la refuz. Ieșenii sunt nevoiți să rezerve locuri cu o săptămână înainte
La ștrandul Municipal și piscina Ciric ieșenii sunt nevoiți să își rezerve locuri cu o săptămână înainte

Ieșenii își rezervă locuri la ștrandul Municipal și piscina Ciric cu o săptămână înainte din cauza locurilor ocupate. Zonele de agrement ale Primăriei Iași sunt pline până la refuz și au avut mii de vizitatori în acest sezon, chiar dacă au fost impuse locuri limită și măsuri de prevenție împotriva răspândirii COVID-19, ca numărul lor să scadă de la jumătatea lunii septembrie

În zonele de agrement ale Primăriei Iași, vizitatorii sunt nevoiți să își rezerve locuri cu o săptămână înainte. Ștrandul Municipal și piscina Ciric au avut mii de vizitatori în acest sezon, iar temperaturile ridicate adună ca în fiecare an ieșenii la zonele de agrement ale orașului. Pandemia COVID-19 a redus numărul persoanelor care pot vizita simultan aceste zone și a impus măsuri de protecție suplimentare. Purtarea măștii e obligatorie în afara piscinei, se verifică temperatura și se dezinfectează fiecare vizitator.

La Ștrandul Municipal din Iași toate locurile pentru weekend sunt ocupate

Pentru a fi sigure că vor avea un loc la piscină, persoanele din Iași încep programările încă de luni dimineață pentru weekendul care urmează. La Ștrandul Municipal, până miercuri dimineața se epuizează locurile pentru weekend. Cei care nu prind un loc pot sta la rând până se va elibera unul dintre cele 270 valabile.

„Până la ora 09:00 sunt valabile rezervările, altfel persoanele își vor pierde locul. Programul este de la 08:00 la 20:00. Weekendul este cel mai aglomerat, au fost chiar și 600 de persoane, când se eliberau locuri și puteau cumpăra bilet alte persoane. În medie sunt 300-400 de ieșeni în fiecare weekend. Prețul biletului pentru adulți este de 10 lei, iar pentru a închiria un șezlong prețul este de 5 lei, la fel și pentru umbrelă. Pensionarii și copiii sub 7 ani plătesc 3 lei pentru bilet”, au declarat reprezentanții ștrandului Municipal Iași.

Peste 100 de locuri la piscina Ciric din Iași sunt ocupate în permanență

La piscina Ciric sunt peste 100 de locuri pentru adulți și copii, comparativ cu anul trecut, când numărul ajungea la peste 300 de vizitatori. Totuși, și în această zonă ieșenii vin zilnic, iar locurile pentru weekend se epuizează cu 7 zile înainte de weekend. Cei care doresc să prindă un loc la piscina Ciric sunt sfătuiți să sune până la ora 10:00 în ziua de luni, pentru a mai găsi locuri libere pentru sfârșitul săptămânii.

„Tarifele nu s-au schimbat, iar șezlongul intră în prețul biletului. Înainte se făceau rezervări cu două săptămâni înainte, dar din cauză că mulți anulau în ultima clipă locurile, am ales să reducem perioada. Astfel, cei care doresc un loc pentru sfârșitul săptămânii sunt rugați să apeleze începând cu weekendul anterior până luni, la ora 10:00. Avem vizitatori din alte județe, care fiind în vizită în Iași, vin să se bronzeze la piscină”, au precizat reprezentanții piscinei din Zona de Agrement Ciric Iași.

Adauga un comentariu