Culinar

Ștrudel cu brânză cu aluat foietaj. Ideal de servit la orice masă

Publicat: 13 feb. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ștrudel cu brânză cu aluat foietaj. Ideal de servit la orice masă
Ștrudelele cu brânză cu aluat foietaj sunt fragede, delicioase și merg de minune la micul dejun.

Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un desert aromat, fraged și gustos, putem face rapid acasă un ștrudel cu brânză cu aluat foietaj. Gustoasele ștrudele se fac rapid, cu doar câteva ingrediente alese cu grijă și un strop de imaginație. Ștrudelele pot fi umplute cu brânză dulce, cu brânză sărată, cu dulceață de casă, cu cremă de ciocolată sau de vanilie, iar dacă le pregătim ca aperitiv, putem folosi spanac și șuncă. Un ștrudel delicios, fraged și aromat este ideal de servit la orice masă.

Ștrudel cu brânză cu aluat foietaj

Când vine vorba de delicioasele rețete de ștrudele de casă făcute cu aluat foietaj, gospodinele se întrec în tot felul de trucuri culinare și arome inedite pentru a obține un desert perfect. Pe placul multora dintre noi este ștrudelul cu brânză și aluat foietaj.

Acesta se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar rețeta poate fi adaptată după preferințe. Ștrudelul cu brânză cu aluat foietaj merge servit la orice masă și la orice ocazie, chiar și dimineața, la micul dejun.

Pentru iubitorii de deserturi rafinate, aromate și ușor de făcut putem pregăti niște clătite proteice cu ovăz și banane. Acestea sunt recomandate și celor care se află la dietă sau vor să aibă o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos. Pentru câteva clătite proteice cu ovăz vom avea nevoie de 3 ouă, 50 g de fulgi de ovăz, 2 linguri de miere, 100 ml de lapte și 2 banane. Clătitele proteice cu ovăz sunt ideale de servit la micul dejun. Rețeta este simplă, gustoasă, sănătoasă și se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.

Rețeta unui desert de casă gustos și sățios

Dacă vrem să pregătim pentru cei dragi niște ștrudele cu aluat foietaj și umplute cu brânză vom avea nevoie de 300 g de aluat foietaj, 1 gălbenuș de ou și 10 ml de lapte, ingrediente necesare pentru blat. Pentru umplutură vom folosi 200 g de brânză dulce, 100 g de zahăr, 5 g de coajă rasă de lămâie, 2 ouă, 25 g de smântână, 2 linguri de zahăr vanilat, 20 g de făină, sare și 20 g de stafide.

Se ia o foaie de aluat foietaj și se întinde foarte bine cu un sucitor. Într-un bol se amestecă brânza cu zahărul și zahărul vanilat apoi se adaugă ouăle, smântâna, praful de sare, făina și coaja rasă de lămâie. După aceea se fierbe o cantitate mică de apă apoi se pun stafidele la hidratat timp de 10 minute. Când s-au hidratat suficient se scurg stafidele de apă și se adaugă peste compoziția de brânză.

Umplutura de ștrudele se pune peste aluatul foietaj și se uniformizează apoi se rulează până se obține un ștrudel mare. Într-un bol se amestecă un gălbenuș cu 10 ml de lapte, iar cu acest amestec se unge ștrudelul, se crestează cu un cuțit și se pune la cuptor timp de 30 de minute.

Ștrudelele cu brânză cu aluat foietaj sunt fragede, delicioase și merg de minune la micul dejun. Rețeta este simplă, la îndemâna oricui, iar dacă ținem cont de câteva secrete culinare din rețeta bunicii, la final ne vom răsfăța papilele gustative cu un adevărat deliciu.

Adauga un comentariu