International

Studentă cu simptome de covid, găsită moartă în camera de cămin

Publicat: 10 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Studentă cu simptome de covid găsită moartă în camera de cămin
Tânăra a murit din cauza emboliei pulmonare

Bethany Nesbitt, o studentă în vârstă de numai 20 de ani, a fost găsită decedata în camera de cămin, din Grace College, Indiana. Cu o săptămână înainte de deces, semnalase prezenta simptomelor specifice COVID-19

Tânăra era studentă la Psihologie şi suferea de astm. Primele simptome ale noului virus le-a avut pe 20 octombrie, conform membrilor familiei. După două zile a fost testată şi pusă în carantină, în camera de cămin unde era cazată. Din cauza unei erori însă, rezultatul testului nu i-a fost comunicat. După numai 6 zile a ajuns la Urgenţe. Nivelul de oxigen era extrem de scăzut, iar un medic a trimis-o acasă, pentru a se recupera, spunându-i că, probabil, are covid.

Pe 29 octombrie a fost retestată. Din păcate, tânăra nu a mai apucat să afle rezultatul, întrucât a fost găsită moartă după numai câteva ore, în dimineaţa zilei de 30 octombrie.

Conform presei locale din Indiana, cauza decesului a fost o embolie pulmonară. Aceasta constă în blocarea bruscă a unei artere din plămâni. Medicii legişti au constatat, de asemenea, ca infecţia cu coronavirus a avut un rol foarte mare în decesul studentei la Psihologie.

„Nu mai presupuneți că tinerii nu sunt afectați”

Iată ce a declarat medicul legist Tony Ciriello:

„După o investigație completă și după autopsie, cauza decesului a fost considerată ca fiind naturală, din cauza unei embolii pulmonare care nu fusese detectată anterior. Deși Covid-19 a jucat un rol important în acest deces, el nu a fost factorul principal.”

Omagiu adus tinerei moarte în camera de cămin

Colegii şi rudele au numai cuvinte de laudă la adresa lui Bethany Nesbitt. Spun că era o tânără altruistă, care îi încurajă pe toţi cei din jur.

„Studenții Grace College, facultatea și personalul continuă să se roage pentru familia Nesbitt și jelesc pierderea unei iubite colege de clasă și prietene, Bethany Nesbitt”, a anunțat președintele școlii, dr. Bill Katip, într-o declarație de presă.

Indignată de situaţie, familia studentei a transmis prin intermediul mass-media următorul mesaj:

„Să nu mai presupuneți că tinerii nu sunt afectați de acest virus. Bethany era atentă şi purta mască de protecţie. Ea respecta şi distanțarea socială. Vă îndemnăm să urmați protocoalele și recomandările oficialilor din domeniul sănătății”.

Adauga un comentariu