Eveniment-Social

Studenți de la TUIAȘI au luat premii internaționale, într-o competiție la care au participat concurenți din toate centrele universitare importante din țară sau din străinătate

Publicat: 02 nov. 2020
Studenți de la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată de la Universitatea Tehnică
Studenți de la Inginerie Electrică din cadrul TUIAȘI au câștigat premiul întâi la un simpozion internațional

Studenți de la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași au obținut premii I la un important simpozion internațional intitulat „Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești” – BACStud2020. Studenții masteranzi Ștefania-Loredana Galbău, Andrei Vasîlachi și Mihai Andrei Luca au participat în perioada 15-17 octombrie la manifestarea ajunsă la ediția a VI-a

Studenți de la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată (FIEEIA) de la Universitatea Tehnică (TUIAȘI) „Gheorghe Asachi” din Iași au obținut premii I la un important simpozion internațional, intitulat „Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești” – BACStud2020. Studenții masteranzi Ștefania-Loredana Galbău, Andrei Vasîlachi și Mihai Andrei Luca au participat în perioada 15-17 octombrie la manifestarea ajunsă la ediția a VI-a, la Universitatea „Agora” din Municipiul Oradea și Băile Felix, județul Bihor. Aceștia au fost coordonați de șef lucrări dr. ing. Bogdan Constantin Neagu și conf. univ. dr. ing. Gheorghe Grigoraș, cadre didactice în cadrul Facultății de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată.

Premii I pentru lucrările „Strategii de integrare a vehiculelor electrice în rețelele electrice de distribuție”, respectiv „Metoda programării pătratice succesive în optimizarea regimurilor permanente de funcționare ale rețelelor electrice”

Studenți de la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată, anume Ștefania-Loredana Galbău, Andrei Vasîlachi și Mihai Andrei Luca au obținut premii I pentru lucrările „Strategii de integrare a vehiculelor electrice în rețelele electrice de distribuție”, respectiv „Metoda programării pătratice succesive în optimizarea regimurilor permanente de funcționare ale rețelelor electrice”. La nivelul acestei competiții au participat studenți din toate centrele universitare importante din țară sau din străinătate. Practic, au fost participanți de la 15 universități și de la Academia Română, fiind și participanți internaționali din mediul academic și privat: Institutul de Matematică al Academiei Sârbe de Științe și Arte, Universitatea din Novi Sad, Serbia, Universitatea din Belgrad, Serbia, New York University Abu Dhabi, Geographica Transilvania S.R.L., Universitatea din Szeged, Ungaria, și Seek&Partners S.P.A., Italy.

Studenții Universității Tehnice din Iași dau viață campusului: în Tudor Vladimirescu s-a inaugurat un parc cu mobilier urban unic în Iași, conceput integral de studenți

În completarea acestor rezultate valoroase, tot studenții de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a inaugurat, odată cu deschiderea anului universitar, parcul dintre căminele T9 – T10 – T11, o zonă verde reabilitată complet de doi studenți ai Universității, Georgiana Butnariu și Mihael Ionuț Furdu. Ei au câștigat anul trecut premiul de 40.000 de lei la concursul de creativitate în dezvoltarea urbană „Iași Forward by Transgor Logistik”, organizat de Fundația Comunitară din Iași.

Parcul a fost transformat complet: dintr-o zonă neamenajată, unde aleile pe care mergeau studenții erau cărări bătătorite de pamânt și spațiul verde era neîngrijit și neîntreținut, acum este un hub plin de viață în campus, loc de întâlnire al tinerilor. Au fost decapate aleile vechi, a fost adus terenul la nivel, s-a regândit traseul de alei ca să conecteze acum toate punctele de interes din zonă, ținând cont de drumurile studenților. A fost realizată o investiție în iluminat modern cu consum redus de energie cu becuri led, de ultimă generație, cât și într-un sistem de irigare cu senzori de ploaie, de pornire automată și de zi/noapte.
Adauga un comentariu