National

Studenții pot primi 40.000 de euro / start-up. Anunţul Guvernului

Publicat: 10 iul. 2020
Marcel Bolos
Marcel Bolos

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a anunţat, joi seară, la finalul şedinţei de Guvern, că Executivul a aprobat un program naţional destinat studenţilor, în valoare de 30 de milioane de euro, iar în funcţie de solicitări poate ajunge la 150 de milioane de euro.

“Este un apel de proiecte pentru care depunerea cererilor de finanţare va avea loc începând cu data de 15 iulie 2020. Valoarea programului naţional este de 30 de milioane de euro şi în funcţie de solicitări, prin mecanismul de supracontractare, valoarea poate să ajungă la 150 de milioane de euro. Este vorba de susţinerea antreprenoriatului studenţesc, este vorba de un număr aproximativ de 4.500 de locuri de muncă, care se vor crea prin susţinerea acestui program naţional şi de trei forme de sprijin financiar pe care urmează să le asigurăm”, a explicat Marcel Boloş.

El a menţionat că este vorba de acordarea de granturi pentru studenţi cu valoarea minimă de 40.000 de euro pentru două locuri de muncă create.

“Pe de o parte este vorba de acordarea de granturi pentru studenţi cu valoarea minimă de 40.000 de euro pentru două locuri de muncă create, urmând că valoarea grantului să poate creşte până la 100.000 de euro pentru un număr de maxim cinci locuri de muncă create în afacerile pe care le propun pentru finanţare. O a doua formă de sprijin, tot în cadrul proiectului este legată de asigurarea unei burse sociale pe o perioadă de şase luni, perioadă în care studenţii deprind şi se formează în ceea ce priveşte abilităţile antreprenoriale, în care beneficiază de o bursă de 650 de lei pe lună şi apoi o dată cu dmersurile care le fac pentru afacerea care urmează să o finanţeze, pentru locurile de muncă nou create vor putea beneficia pe o perioadă de un an de zile de 2.250 de lei pe lună”, a mai spus ministrul Fondurilor Europene.

Adauga un comentariu