Titlurile zilei

Studentul criminal care a înfiorat Iașul a provocat un nou scandal! Vlad Irimia Scurtu, admis la Drept, deși a fost trimis la temniță după ce a ucis, alături de prietena lui, Alina Horeanu, un om de afaceri – FOTO

Publicat: 11 aug. 2021
Vlad Irimia Scurtu și Alina Mihaela Roșca, fostă Horeanu
Individul condamnat definitiv după ce a ucis un om de afaceri din Botoșani este implicat acum într-un alt scandal

Vlad Irimia Scurtu, studentul din Suceava care, în 2007, a ucis un om de afaceri din Botoșani, crimă la care a participat și prietena lui de atunci, Alina Mihaela Roșca (fostă Horeanu, fostă Stoian), este implicat într-un alt scandal. Acesta a fost admis la Facultatea de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși”, din Târgu Jiu. Asta, în contextul în care Scurtu a fost condamnat definitiv după fapta din 2007 și a fost băgat în temniță

Studentul criminal care a înfiorat Iașul este implicat într-un alt scandal! Vlad Irimia Scurtu (33 de ani) a fost declarat admis la Drept, chiar dacă a fost băgat în pușcărie după ce a ucis, alături de prietena lui, Alina Mihaela Horeanu, un om de afaceri din Botoșani. Astfel, individul a fost admis recent la Facultatea de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși”, din Târgu Jiu.
De remarcat este faptul că, prin admiterea la facultate, studentul ar trebui să scape de regimul închis în care a fost încarcerat. Așadar, pentru a putea studia, Vlad Irimia Scurtu ar trebui trecut la regim semi-deschis în pușcărie. Decizia de admitere stârnește unele controverse, deoarece doar reprezentanții Ministerului Justiției ar putea modifica regimul de detenție al unei persoane private de libertate.

Vlad Irimia Scurtu, condamnat de judecătorii ieșeni alături de Alina Mihaela Roșca (fostă Horeanu)

Judecătorii l-au condamnat definitiv pe Vlad Irimia Scurtu la 23 de ani de temniță, iar prietena de atunci a suceveanului a primit 20 de ani de închisoare. Alina Mihaela Horeanu era studentă la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”. Prietenul ei, Vlad Irimia Scurtu, era student al Facultății de Informatică. Conform anchetatorilor, Horeanu și Scurtu au plănuit să-l omoare pe Daniel M., directorul unei firme din Botoșani, cu care tânăra ar fi avut o relație după ce s-au cunoscut pe Internet.

Potrivit planului, cei doi l-au atras pe afacerist în Iași, unde l-au omorât cu 33 de lovituri de cuțit, dar și mai multe lovituri cu o bâtă de baseball. Oamenii legii au afirmat că cei doi studenți au decis să scape de cadavru și, pentru că nu puteau să facă acest lucru singuri, au chemat în ajutor doi prieteni. Cadavrul afaceristului a fost dus într-o pădure, unde a fost acoperit cu pământ. La sfârșitul lunii aprilie 2007, polițiștii au descoperit cadavrul, iar autorii faptei au fost reținuți și, ulterior, arestați. Dacă Vlad Irimia Scurtu este încă după gratii, Alina Mihaela Roșca (fostă Horeanu, fostă Stoian) a fost liberată în cursul anului trecut. Judecătoria Gherla a admis propunerea formulată de Comisia de liberare condiționată din cadrul Penitenciarului Gherla.

Cerere de liberare condiționată, depusă în numele studentului criminal

Pe 23 septembrie 2019, la Judecătoria Oradea a ajuns o cerere de liberare condiționată, formulată pe numele studentului criminal Vlad Irimia Scurtu. Pe data de 28 noiembrie 2019, magistrații au respins solicitarea.

„Instanța respinge ca inadmisibilă cererea de liberare condiționată formulată de o persoană necunoscută în numele condamnatului Vlad Irimia Scurtu și neînsușită de acesta”, au afirmat atunci judecătorii orădeni.

În fața instanței, studentul criminal a afirmat că nu a formulat vreo cerere de liberare condiționată și că nu își însușește solicitarea respectivă. De remarcat este că, în penitenciarele din România, astfel de practici sunt obișnuite. În general, colegii de celulă ai unui deținut formulează astfel de cereri, pe care le trimit la instanță. Scopul este ca persoana în cauză să fie scoasă din celulă, în așa fel încât bunurile sale să rămână nepăzite, în camera de detenție. De altfel, reprezentanții penitenciarului în care se afla Vlad Irimia Scurtu au precizat atunci, în 2019, că situația lui Scurtu urmează să fie discutată în comisia de liberare condiționată pe data de 13 mai 2022.

Comentarii
  • Mi se pare tare aiurea sa accepti sa inscrii un criminal la facultatea de drept.E un tertip ieftin sa mai scape din puscarie.Te pomenesti ca mai termina facultatea cu note mari si va dori sa fie judecator.Cum sa fii judecator daca ai fost criminal???

Adauga un comentariu