Stiri medicale

Studiu: vaccinul Pfizer-BioNTech, eficient împotriva tulpinii braziliene

Publicat: 09 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Studiu vaccinul Pfizer-BioNTech eficient împotriva tulpinii braziliene
Jumătate din adulții din Marea Britanie au primit cel puțin o doză de vaccin COVID-19, țara devenind prima economie importantă din lume care a atins această etapă

Vaccinul COVID-19 de la Pfizer Inc și BioNTech SE a reușit să neutralizeze o nouă variantă a coronavirusului care se răspândește rapid în Brazilia, potrivit unui studiu de laborator publicat luni în New England Journal of Medicine, informeaza Reuters.

Sângele prelevat de la persoanele cărora li s-a administrat vaccinul a neutralizat o versiune proiectată a virusului care conținea aceleași mutații ca varianta extrem de contagioasă P1, identificată pentru prima dată în Brazilia, arata studiul realizat de oamenii de știință ai Universității din Texas.

Cercetatorii au precizat că aceasta capacitate de neutralizare a fost aproximativ echivalentă cu efectul vaccinului asupra unei versiuni anterioare mai puțin contagioase a virusului.

„Trucul” folosit de virus pentru a intra în celulele umane este ținta principală a multor vaccinuri COVID-19.

În studiile publicate anterior, Pfizer a constatat că vaccinul său neutraliza alte variante mai contagioase identificate pentru prima dată în Regatul Unit și Africa de Sud, deși varianta sud-africană poate reduce anticorpii de protecție declanșați de vaccin.

Pfizer a precizat că este de părere că vaccinul său actual este foarte probabil să protejeze în continuare împotriva variantei din Africa de Sud. Cu toate acestea, medicul intenționează să testeze a treia doză de rapel din vaccin, precum și o versiune reorganizată special pentru a combate varianta, pentru a înțelege mai bine răspunsul imun.

Adauga un comentariu