Stiri medicale

De ce nu ar trebui să nu mai sufli in lumânări de ziua de naștere

Publicat: 19 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce nu ar trebui să nu mai sufli in lumânări de ziua de naștere
Suflatul in lumânări raspandeste coronavirusul

Suflatul in lumânări raspandeste coronavirusul. Suflarea in lumânări de ziua de naștere crește mult numărul de bacterii de pe tort. Acest lucru ar putea avea consecințe și asupra transmiterii coronavirusului, avertizează un cercetător american.

În fiecare an, este același ritual: cine își sărbătorește ziua de naștere trebuie să își pună o dorință înainte de a sufla deodată lumânările. Dar, ca multe obiceiuri, acest gest este pus acum în discuție alaturi de epidemia de coronavirus. Dacă suflarea in lumânări de ziua de naștere crește numărul bacteriilor pe tort, acesta poate contamina și tortul.

Suflatul in lumânări raspandeste coronavirusul

După cum știm, Covid-19 se transmite în principal de la o persoană la alta prin picături respiratorii expulzate prin nas sau gură. De aici este nevoie (și uneori obligatoriu) de a purta o mască în locuri publice. Deși nu este supusa niciunei restricții, sfera familiei reprezintă cel de-al treilea mediu cu cele mai multe clustere, se arată într-un comunicat de presă al Health Health France din 13 august. Se spune că riscul de transmitere este deosebit de mare în timpul petrecerilor zilelor de naștere.

Dacă persoana care-și stinge lumânările este bolnavă, este posibil să pulverizeze picături pe tort sau chiar pe masă. Oaspeții ar putea fi apoi contaminati prin atingerea directă sau inhalarea acestor suprafețe contaminate. „Poate că aceasta este sfârșitul tradiției de a avea un tort mare și a sufla in lumânări. Dacă cineva sufla in mâncarea ta chiar înainte de a o mânca, probabil că vei fi expus la ea”, explică pentru CTV News, citat de Sante Magazine, Paul Dawson, profesor de securitate alimentară la Universitatea din Carolina de Sud (Statele Unite. Prin urmare, ar trebui luate în considerare alte alternative, cum ar fi artificiile sau fântânile cu gheață. Iar pentru mai mulți tradiționaliști, puteți opta întotdeauna pentru prăjituri individuale pe care le puteți sufla fără riscuri.

Adauga un comentariu