Culinar

Supă-cremă de leurdă cu smântână de gătit

Publicat: 29 mai 2020

Majoritatea ingredientelor de sezon se întâlnesc într-o super-reţetă de supă cremă! Când primăvara îţi oferă leurdă, ceapă verde şi usturoi verde, iată ce delicii poţi pregăti din acestea.

Ingrediente:

2 cartofi medii
2 legături leurdă
5 legături usturoi verde
3 legături ceapă verde
800 ml supă de legume
200 ml smântână de gătit (30% grăsime)
2 linguri ulei de măsline
40 g unt
sare, după gust
piper, după gust
verdeaţă, pentru decor
parmezan, pentru servit

Mod de preparare:

Într-o cratiţă, căleşti la foc mic, în ulei de măsline şi unt, cartofii tăiaţi cubuleţe. După 5 minute, adaugi ceapa şi usturoiul verzi curăţate, spălate şi mărunţite. Cureţi de codiţe şi speli foarte bine leurda. O adaugi în oală, torni supa de legume şi laşi să fiarbă 10-15 minute la foc potrivit.

Asezonezi cu sare şi piper, după gust, apoi încorporezi smântâna. Cu un blender de mână, pasezi compoziţia până obţii cremă fină. Serveşti supa cu pâine prăjită, parmezan ras şi o decorezi cu verdeaţa preferată.





Adauga un comentariu