Supa mai puternică decât antibioticele. Reţetă şi câteva sfaturi – Aceasta supă are proprietăţi vindecătoare şi te apără de răceli, infecţii ale urechii sau gripe. Un studiu al Universităţii din Washington a descoperit că usturoiul este de 100 de ori mai puternic decât antibioticele prescrise de medici, iar combinat cu piper, ceapă şi supa de pui devine un veritabil antibiotic.
Supa este grasă, dar grăsimea are rolul de a combate eventualele efecte neplăcute ale usturoiului, deşi fiind fiert acesta nu este deranjant din nici un punct de vedere (miros sau gust).
Ingrediente
2 cepe mari, tăiate mărunt
50 căţei de usturoi, curăţaţi
O lingură cu boabe de piper
1 lingura de cimbru proaspăt tocat
1 cană de smântână grasă
1 mâna de ierburi proaspete, pătrunjel şi câteva foi de dafin
2 linguriţe de ulei de măsline
2 linguri de unt
1,5 litri de supă de pui limpede
Preparare
→ Căleşte ceapă tăiată mărunt în ulei în care ai topit untul. Pune puţină sare şi adăugă usturoiul întreg, dar zdrobit cu lama cuţitului (nu pişat, ci doar strivit). Lasă totul câteva minute împreună şi pune ierburile (cimbru şi frunzele de dafin), apoi boabele de piper. Acoperă şi lasă totul câteva minute la foc mic.
→Adauga supă de pui şi lasă să fiarbă la foc mic circa 30 de minute într-un vas acoperit.
→Adauga smântâna, potriveşte de sare şi după ce smântâna s-a dizolvat complet, strecoară supa.
→Adauga pătrunjel proaspăt (cel puţin o legătură mare) şi lasa supa să stea 10 minute, acoperită.
Acum pot să mănânci supă, simplă sau cu felii subţiri de pâine prăjită puţin unse cu unt. Supa se consuma toată, nu se păstrează la rece, nu se reîncălzeşte. Este ideal să o consumi în câteva ore după preparare. Este miraculoasă, calmează simptomele de răceală şi gripă uşoară, calmează tusea, şi scade febră.