Prima pagină » Stiri si curiozitati » Superstiții de Anul Nou. Ce trebuie și ce nu trebuie să faci în noaptea de Revelion

Superstiții de Anul Nou. Ce trebuie și ce nu trebuie să faci în noaptea de Revelion

27 dec. 2023, 13:54,
în Stiri si curiozitati

Există nenumărate superstiții de Anul Nou. Multe persoane respectă cu strictețe câteva reguli nescrise pentru a trece cu bine în Noul An și a fi ferite de rele. De la cele mai vechi tradiții până la convingeri și superstiții moderne, actuale, toate sunt fascinante și aduse în discuție în ultima zi din fiecare an. Iată ce trebuie și ce nu trebuie să faci în noaptea de Revelion.

Superstiții de Anul Nou

Mai sunt câteva zile până la încheierea anului 2023, așa că mulți dintre noi se pregătesc pentru a trece cu bine în Noul An. De la bucatele alese, băuturile fine și curățenie, până la credințe, superstiții și tradiții, toate au o importanță deosebită.

Când vine vorba de superstițiile de Anul Nou, acestea sunt nenumărate și diferă de la o zonă la alta a țării și de la persoană la persoană. Pe lista celor mai cunoscute obiceiuri, tradiții și superstiții se află aceea că în noaptea dintre ani trebuie să purtăm ceva nou, de culoare roșie, pentru a fi feriți de rele, pentru a avea noroc în dragoste și a fi sănătoși.

De asemenea, la miezul nopții trebuie să ciocnim un pahar cu șampanie cu cei dragi pentru bunăstare și prosperitate în familie. Vâscul nu trebuie să lipsească și el din casă. Acesta aduce iubire în casă și noroc în dragoste. Se spune că un cuplu care se sărută sub vâsc va fi de nedespărțit și va avea parte doar de bucurie.

Tradiții și obiceiuri în noaptea dintre ani

O tradiție cunoscută de mulți dintre noi este aceea ca fetele nemăritate să pună în noaptea dintre ani aproape de patul lor un vas cu apă, busuioc, o ramură de măr și o monedă pentru a-l visa pe cel sortit, pe alesul inimii.

Un alt obicei este acela de a primi un bărbat brunet în casă în prima zi din an pentru a aduce noroc în casă, prosperitate și belșug. De asemenea, la miezul nopții trebuie să ne punem o dorință pentru că sunt șanse mari de a se îndeplini.

Există și câteva obiceiuri care ar aduce ghinion dacă ar fi puse în practică. Nu este bine ca în prima zi din an să se spele rufe, să se coasă sau să avem datorii. Nu este bine nici să măturăm grâul sau orezul aruncat de urători și nici să consumăm carne de pasăre pentru că norocul se risipește. Nu trebuie aruncate lucruri vechi din casă în prima zi din an pentru că aduce ghinion și pagubă.

Trecerea dintre ani este marcată de tot felul de credințe, convingeri și superstiții. Fi că ținem cont de ele sau nu, trecerea în Noul An este un prilej de sărbătoare, de bucurie și de speranță. Revelionul aduce la aceeași masă familia și este o ocazie de a petrece timp cu cei dragi. Deși există multe superstiții, tradiții și obiceiuri legate de Anul Nou, multe persoane nu țin cont de acestea sau le respectă într-o oarecare măsură. Superstițiile și obiceiurile de Crăciun sau de Revelion diferă de la o zonă la alta a țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`