International

Suprataxă lunară impusă angajaților nevaccinați de la o companie aeriană

Publicat: 26 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Suprataxă lunară impusă angajaților nevaccinați de la o companie aeriană
Compania aeriană Delta Air Lines impune o suprataxă pentru angajații care refuză să se vaccineze

O taxă obligatorie de 200 de dolari va fi aplicată angajaților de la compania aeriană Delta Air Lines, care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19.

Compania aeriană din Atlanta a luat această decizie drastică pentru angajații săi ca urmare a aprobării vaccinului Pfizer COVID-19 aprobare oficială dată în această săptămână din partea Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA).

Noi reguli interne la compania aeriană Delta Air Lines pentru angajații nevaccinați

Directorul executiv Ed Bastian a declarat faptul că politicile interne ale companiei vor deveni mai drastice și exigente odată cu această aprobare, fiind pusă în discuție o serie de modificări ce implică atât suprataxa pentru cei care refuză vaccinarea cât și alte reguli mai exigente menite să aducă un plus de protecție clienților și angajaților companiei.

Cu toate acestea, nu doar sănătatea angajaților îl preocupă pe directorul companiei aeriene ci și diminuarea riscului financiar pe care compania îl suportă pentru fiecare angajat care se internează cu COVID-19.

„Starea medie a spitalului pentru COVID-19 a costat Delta 40.000 de dolari pe persoană”, a scris Ed Bastian. „Această suprataxă va fi necesară pentru a aborda riscul financiar pe care decizia de a nu-l vaccina îl creează pentru compania noastră”, a spus directorul executiv al Delta Air Lines.

Taxa în discuție va fi implementată odată cu începutul lunii noiembrie 2021 și echivalează cu o reducere anuală de 2.400 USD.

Printre alte modificări ale regulamentului intern care îi vizează tot pe angajații nevaccinați, se mai specifică și obligativitatea de testare săptămânală. Spre deosebire de suprataxă, testările vor începe cu data de 12 septembrie și va fi implementată pe întreaga perioadă în care rata infectărilor va rămâne ridicată.

SUA dă undă verde vaccinului Pfizer-BioNTech

Administrația pentru Alimente și Medicamente a SUA (FDA) și-a dat acordul pentru vaccinul anti-Covid, dezvoltat de către compania Pfizer-BioNTech. FDA a autorizat pe deplin serul administrat în două doze în cazul persoanelor cu vârste de peste 16 ani, acesta devenind astfel primul vaccin împotriva Covid-19 care depăşeşte ultimul obstacol normativ.

Autoritățile speră că odată cu aprobarea completă a vaccinului Pfizer, i-ar putea stimula pe americani și nu numai să se vaccineze într-un număr cât mai mare prin faptul că temerile legate de siguranța vaccinării vor fi reduse considerabil.

Universitatea de Medicină și Farmacie Iași recurge la șantaj pentru studenții nevaccinați

Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași a influențat în mod direct prezența studenților la examene din sesiunea din vară în funcție dacă sunt sau nu vaccinați contra COVID-19. Studenții care au refuzat să se vaccineze au fost supuși unei presiuni psihice puternice cu amenițări ce se rezumau fie la faptul că nu vor putea trece examenele fie chiar nu vor ajunge medici.

Demersurile împotriva acestor acțiuni au fost greoaie și timide, întrucât exista o puternică temere a celor care ar fi trebuit să se pună pe contrasens cu UMF, precum că imaginea lor publică va fi afectată și distorsionată.

Cu toate astea, Liga Studenților (LS IAȘI) a avertizat UMF Iași încă din data de 12 mai că va ataca în instanță următoarele tentative ale facultății, având în vedere gravele încălcări ale legislației în vigoare.

De atunci, s-au realizat demersuri constante pentru revocarea acestei decizii discriminatorii.

Adauga un comentariu