Sport

Surpriză uriașă în fotbalul internațional. Cosmin Olăroiu, favorit să preia o echipă națională

Publicat: 16 nov. 2019

Marcelo Lippi și-a dat demisia, pentru a doua oară în acest an, din funcția de selecționer al naționalei Chinei, după o înfrângere suferită în fața Siriei, în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022. Prima demisie a venit în luna ianuarie, când Marcelo Lippi a fost înlocuit pe banca naționalei de Fabio Cannavaro, însă fostul fundaș n-a rezistat decât două meciuri la conducerea reprezentativei Chinei. Astfel, la doar patru luni de la prima despărțire, Lippi a revenit pe banca tehnică a chinezilor. Totul până acum. Naționala Chinei a pierdut meciul cu Siria, din preliminariile pentru Mondialul din 2022, astfel că Marcelo Lippi și-a dat din nou demisia, pentru a doua oară în acest an.

„Știu că am un salariu foarte mare, știu că eu trebuie să-mi asum toate aceste rezultate, dar, începând de acum, nu voi mai fi selecționerul Chinei. Vreau să le mulțumesc tuturor pentru tot ce s-a întâmplat!”, a declarat Lippi, după meciul cu Siria.

Cosmin Olăroiu, favorit să preia naționala Chinei

Presa din China a profitat de moment și a conceput imediat o listă de posibili înlocuitori pentru prima reprezentativă. Evident, Cosmin Olăroiu e unul dintre favoriți. Antrenorul român o pregătește pe Jiangsu Suning din martie 2018, iar în acest moment este unul dintre cele mai apreciate nume din campionatul Chinei.
În plus, Cosmin Olăroiu n-ar fi la prima aventură pe banca unei naționale. În perioada 2014-2015, românul a fost selecționerul Arabiei Saudite, însă n-a avut parte de cele mai bune rezultate și a înregistrat o singură victorie și alte patru înfrângeri.
Cu trei etape rămase de disputat până la finalul sezonului, Jiangsu Suning se află pe locul 5 în clasament, însă o clasare pe podium este imposibilă pentru echipa pregătită de Cosmin Olăroiu.loading...

Adauga un comentariu