Actualitate

Surse: Traian Băsescu s-a hotărât. Acesta va candida pentru Primăria Capitalei

Publicat: 10 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Surse Traian Băsescu s-a hotărât. Acesta va candida pentru Primăria Capitalei
Traian Basescu, fostul președinte al României

Deși până acum posibilitatea ca Traian Băsescu să candideze la Primăria Capitalei i-a ținut în suspans pe oamenii politici din România, se pare că fostul președinte s-a decis. Conform unor surse din anturajul său, în acest moment, Traian Băsescu este în proporții de 99.99% decis să candideze. În ultimele sondaje, fostul președinte este pe un trend ascendent. Totuși, principalul motiv care îl face să intre în lupta pentru Primăria Generală este dorința de a ridica Partidul Mișcarea Populară (PMP), formațiune politică pe care a creat-o.

Cine are șanse să câștige funcția de Primar General al Capitalei

Inițial Nicușor Dan și-a dorit o alianță între PNL, USR-PLUS și PMP. Acesta ar fi oferit Partidului Mișcarea Populară o primărie de sector. PNL-ul a decis să îl susțină pe Adrian Moraru, un reprezentant imprortant în zona organizațiilor non-guvernamentale (ONG). Dacă Traian Băsescu va candida, cel mai probabil multe dintre voturile din zona celor care l-ar fi ales pe Nicușor Dan vor fi acordate lui. Totul ar putea avea impact negativ și în alegerile parlamentare pentru partidele de dreapta, iar PSD ar fi favorizat.

Eugen Tomac a anunțat candidatura lui Traian Băsescu la Primăria Capitalei: „Aroganța celorlalți ne-a împins în această situație“

Președintele PMP, Eugen Tomac, a anunțat că fostul președinte Traian Băsescu va fi candidatul PMP la Primăria Capitalei.

„Noi nu am vrut să mergem cu un candidat comun, dar vom merge cu Traian Băsescu să obținem un capital politic care să ne permită să avem vocea noastră politică. Este opțiunea noastră și pe candidatura domnului președinte vom miza la alegerile locale. Atâta timp cât aroganța celorlalți ne-a împins în această situație, nu ne mai poate acuza acum nimeni. Vom merge către cetățeni și le vom cere votul. Că va pierde Nicușor este meritul USR, nu al PMP”, a declarat Eugen Tomac.

Eugen Tomac a criticat decizia PNL și USR-PLUS de a exclude de la negocierile pentru București partidul pe care îl conduce.

„Că va pierde Nicușor este meritul USR”, a spus Tomac.

„Au votat cu ochii «larg închiși» toți oamenii propuși de Ciolacu și de Ponta“

Liderul PMP le reamintește celor de la USR că au votat cu „ochii larg închiși“ toți oamenii propuși de Ciolacu și de Ponta.

„Amintesc că PMP a fost SINGURUL partid care a votat împotriva tuturor candidaților PSD, votați în urmă cu o lună în Parlamentul României, în timp ce USR și celelalte partide au votat cu ochii “larg închiși” toți oamenii propuși de Ciolacu și de Ponta”, mai susține Eugen Tomac.

Europarlamentarul PMP Traian Băsescu a explicat de ce a decis să candideze la Primăria Capitalei. Fostul președinte, desemnat candidat din partea PMP, a declarat că „vrea să dea o lecție USR-ului”.

„Vreau să dau o lecție USR-ului“

Liderul PMP susține că partidul său a fost scos de la masa negocierilor deoarece ar fi „colaborat cu PSD“. Tomac le reamintește celor de la USR că au votat ”cu ochii larg închiși” propuneri ale PSD în Parlament.

„Două lucruri uită să spună, însă, distinsul domn Năsui.

  1. Unii consilieri locali USR chiar au plecat la PSD – da, la PSD București, “ciuma roșie” – ceea ce la noi nu s-a întâmplat.
  2. De ce domnul Năsui și colegii săi parlamentari au votat pentru candidații propuși de PSD în fruntea Curții Conturi și a CNCD? Oare acesta este un compromis acceptabil?“, scrie Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook.

Traian Băsescu a precizat că „cineva își dorește ca Nicușor Dan să fie văduvit de cele 10 procente pe care PMP le obține în București”.

„Noi am așteptat să intrăm în alianță cu PNL și USR. Am aflat că nu se poate. Nu știm de ce n-a fost PMP inclus în această alianță a dreptei. Având în vedere că PMP este un partid care obține constant între 8% și 10% la București, de când s-a înființat, e foarte probabil cineva își dorește ca Nicușor Dan să fie văduvit de aceste 10 procente în competiția cu Firea. Este o analiză a noastră, nu găsim explicație de ce nu vrei 10 procente“ a spus Traian Băsescu.

Adauga un comentariu