Local

Suspectul crimelor din Moara de Vânt rămâne după gratii. Avocata Raluca Andrei: „Nu vom contesta decizia!” – FOTO

Publicat: 11 mai 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Suspectul crimelor din Moara de Vânt rămâne după gratii. Avocata Raluca Andrei Nu vom contesta decizia  FOTO
Avocata Raluca Andrei aprecizat că nu va contesta decizia instanței în cazul clientului ei, studentul canadian Ahmed Sami El Bourkadi

Principalul suspect al crimelor din zona Moara de Vânt, studentul canadian de origine marocană Ahmed Sami El Bourkadi, rămâne după gratii. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au verificat măsura preventivă și au decis ieri menținerea acesteia. Avocata ieșeană Raluca Andrei a precizat că nu va contesta hotărârea magistraților.

Suspectul crimelor din Moara de Vânt rămâne după gratii. Așadar, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au verificat măsura preventivă și au decis ieri menținerea acesteia în cazul studentului canadian de origine marocană Ahmed Sami El Bourkadi.

Avocata ieșeană Raluca Andrei a precizat că nu va contesta hotărârea magistraților.

„Am spus-o și în sala de judecată că nu vom ataca decizia instanței, indiferent care ar fi fost ea. Asta, pentru că judecătorul este la primul contact cu dosarul și nu are rost să contestăm acum”, a declarat ieri avocata Raluca Andrei, cea care îl reprezintă pe studentul canadian Ahmed Sami El Bourkadi.

Suspectul crimelor din Moara de Vânt, băgat după gratii pentru mai multe infracțiuni

Amintim că, recent, procurorii ieșeni l-au trimis în judecată pe Ahmed Sami El Bourkadi, sub acuzațiile de omor calificat, distrugere şi furt calificat. În cadrul dosarului, atât părinții Vanesei Burlacu, cât și cei ai lui Youssef Jnyiah s-au constituit părți civile. De asemenea, și proprietara vilei din Moara de Vând s-a constituit parte civilă, pentru distrugerea unor bunuri prin incendiere.

Pe de altă parte, iubita lui Ahmed Sami El Bourkadi, Imane El Adraoui, nu a fost trimisă în judecată, chiar dacă ea fusese în vizorul anchetatorilor ieşeni pentru o presupusă favorizare a infractorului.

Anchetatorii se bazează pe urmele de sânge și pe traseul telefonului mobil

În dosar, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au luat în calcul traseul refăcut al telefonului mobil folosit de Ahmed Sami El Bourkadi. Astfel, anchetatorii susțin că suspectul ar fi fost în zona Moara de Vânt și pe data de 9 decembrie 2021, nu doar pe 8 decembrie 2021, așa cum a susținut studentul canadian.

Mai mult, oamenii legii au constatat că unele dispozitive deținute de cele două victime ar fi fost folosite de către inculpat la telefonul propriu pe data de 10 decembrie 2021. În plus, procurorii susțin că, tot pe 10 decembrie, Ahmed Sami El Bourkadi ar fi căutat pe telefon cuvântul „meurtre” (crimă – fr.), iar, de pe 11, 12 și 13 decembrie, ar fi căutat pe Internet, tot pe celularul său, informații din presa locală referitoare la o posibilă crimă, dar și cu privire la o evoluție a anchetei.

Un dublu asasinat cu unele semne de întrebare

La mijlocul lunii decembrie 2021 avea să iasă la iveală dubla crimă din Moara de Vânt. Atunci, rudele lui Youssef Ajniyah au cerut ajutorul Poliției ieşene după ce tânărul nu a mai răspuns la telefon și nu a ajuns la Bruxelles, așa cum era stabilit. O patrulă a mers la adresa indicată în zona Moara de Vânt, pentru a vedea dacă tânărul este bine. Oamenii legii au descoperit în vila în care locuiau tânărul student și iubita lui, Vanesa Burlacu, o scenă de groază. Cei doi tineri erau morți, iar o parte din vilă fusese incendiată.
Anchetatorii au ajuns apoi la Ahmed Sami El Bourkadi, studentul canadian de origine marocană bănuit de comiterea dublei crime. Acesta a fost prins în Roma și a fost adus înapoi în Iași.

Tânărul a fost arestat preventiv. Totuși, unele urme de încălțăminte, anumite probe ADN, unde sunt bunurile victimelor, care este arma crimei sau care a fost motivul dublului asasinat sunt unele aspecte rămase nelămurite. Acum, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au decis ca suspectul crimelor din Moara de Vânt să rămână după gratii.

Comentarii
Adauga un comentariu