Local

Sute de autorizații pentru clădiri în Iași, înainte de pandemia de coronavirus

Publicat: 09 apr. 2020

Pandemia de COVID-19 a dus la o scădere a numărului de autorizații de construire pe clădiri rezindențiale în județul Iași. Înainte de izbucnirea pandemiei însă, numărul era unul în creștere conform datelor oficiale

Numărul de autorizații de construire pentru clădirile rezidențiale a scăzut în ultima perioadă în județul Iași. Pandemia de COVID-19 și starea de urgență impusă de autorități au făcut ca numărul celor care au cerut astfel de avize să fie ceva mai scăzut.

Asta, în ciuda faptului că anterior pandemiei numărul era într-o continuă creștere, conform statisticilor prezentate de autoritățile județene.

„În luna februarie 2020, în județul Iași s-au eliberat 239 de autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, cu 42,3 la sută mai numeroase comparativ cu luna anterioară și cu 44,8 la sută mai mari față de luna corespunzătoare a anului precedent.

În anul 2020, numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale eliberate pe total județ a fost de 407, cu 41,3 la sută mai multe comparativ cu perioada similară din anul 2019. Pe medii de rezidență, s-a înregistrat o creștere cu 19 la sută, respectiv cu 8 autorizații mai mult în mediul urban, dar și cu 45,1 la sută, adică cu 111 autorizații mai mult, în mediul rural”, au arătat reprezentanții Direcției Județene de Statistică Iași.
Comentarii
  • Unde dracu mai construiesc atata in contextul cand in 2017 se vindeau peste 8700 de apartamente si dupa doi ani se vindeau putin peste 3000 de apartamente si trendul era in scadere.

Adauga un comentariu