Actualitate

Sute de ieșeni au intrat în carantină! Aceștia s-au întors recent din zone cu risc major la infecția cu COVID-19

Publicat: 01 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sute de ieșeni au intrat în carantină Aceștia s-au întors recent din zone cu risc major la infecția cu COVID-19

Peste 400 de ieșeni au fost plasați în centrele de carantină instituționalizate. Aceștia se întorceau în țară după ce au revenit din străinătate, din zonele considerate cu risc de infectare cu coronavirus. Fără drept de apel, autoritățile i-au băgat în izolare. Deși aceștia au știut dinainte de a reveni în țară că vor intra în carantină, și-au asumat acest fapt.

„Conform ultimelor centralizări, un număr de 448 de persoane au fost plasate în carantină în spațiile special amenajate, în timp ce zece persoane au ieșit din carantină. În momentul de față, la nivelul județului Iași, sunt înființate 18 centre de carantină instituționalizată, aflate pe teritoriul a șase unități administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Județean de Jandarmi Iași, iar administrarea lor este facută pe bază de parteneriat între autoritățile locale, DSP și Serviciul Voluntar pentru Ambulanță Iași”, au specificat reprezentanții DSP Iași.

Totodată, autoritățile au anunțat faptul că un număr de 1.841 de persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică și care sunt monitorizate, în timp ce alte 123 de persoane au ieșit din perioada de 14 zile de autoizolare.

Adauga un comentariu