Sport

Sute de milioane de euro, pierderile din Seria A din cauza deciziei guvernului după declanșarea epidemiei

Publicat: 17 mart. 2020

Specialiștii estimează o pierdere de peste 650 de milioane de euro în fotbalul din Italia dacă suspendarea Serie A pentru acest sezon se va prelungi, iar campionatul va fi încheiat înainte de vreme. După cum se știe, orice activitate sportivă a fost suspendată de guvernul italian din cauza tragediei declanșate de COVID-19.

Ieri, cifrele oficiale arătau că 24.747 de oameni au fost infectați de acest virus în Italia și s-au consemnat 1.809 decese. Printre cei care au contractat coronavirus se află inclusiv jucători și oficiali din fotbal. Specialiștii se chinuie să găsească antidotul, dar situația a devenit mai rea decât în China.

Serie A pierde 665 de milioane de euro dacă nu se mai reia campionatul

Conform celor de la Calcio Finanza, paguba va fi de 665 de milioane de euro, în primul rând din drepturile TV. Dar pierderile din publicitate sau abonamente și bilete, a căror contravaloare trebuie returnată, sunt și ele foarte mari.

În Italia, Sky și Dazn plătesc 973 de milioane de euro pe sezon pentru Serie A. 373 de milioane de euro intră în fotbalul italian din drepturile TV vândute în străinătate, iar 35 de milioane achită RAI pentru Cupa Italiei

Din suma totală, 425 de milioane de euro acoperă ultima treime a sezonului, care nu ar mai fi achitată cluburilor. La care s-ar adăuga aproximativ 90 de milioane de euro din bilete și abonamente, plus 150 de milioane de euro din publicitate.
Italienii spun că situația este atât de gravă încât mai mult de jumătate dintre cluburile de Serie A ar fi în imposibilitatea de a se înscrie în campionatul viitor

Adauga un comentariu