Local

Sute de milioane de lei urmează a fi investiți în favoarea pacienților oncologici! Se va construi la Iași primul centru de screening integrat

Publicat: 03 dec. 2019

Prevenirea cancerului a devenit o prioritate. IRO Iași este pus pe fapte mărețe. Primul centru de screening integrat este în construcție.

Compania Națională de Investiții a aprobat construirea la Iași a primului centru de screening integrat pentru afecțiunile oncologice.
Aproximativ 38 de milioane de lei reprezintă investiția în centru, dintre care, 30 de milioane de lei provin de la bugetul de stat, iar opt milioane de lei de la Institutul Român de Oncologie prin Ministerul Sănătății. Până în prezent, la IRO Iași se realizau doar patru programe de screening pentru afecțiunile oncologice, respectiv pentru cancerul de col uterin, de prostată, de sân și de colon.

O șansă în plus de prevenire a cancerului

Managerul IRO povestește că inițiativa proiectului a pornit în urmă cu patru ani.

„Prin sprijinul Consiliului Județean, am identificat mai întâi terenul pentru construcție. Locația a fost stabilită pe strada Codrescu, la o distanță mică de institut. Clădirea este prevăzută cu demisol, parter și patru nivele și va conține un număr total de 64 de cabinete”, punctează Mirela Grosu, managerul IRO Iași.

În acest moment, IRO Iași, așa cum susține managerul, are nevoie de specialiști în imagistica medicală, de endoscopiști și de radiologi. Conducerea institutului este dispusă să investească în personalul medical, să îi învețe și să formeze o echipă performantă în slujba pacientuluiloading...

Adauga un comentariu