Actualitate

Sute de români în carantină medicală în Germania după ce au fost testaţi pozitiv cu coronavirus

Publicat: 28 apr. 2020
Polish harvest hands cut asparagus on a field of Denissen farm after official start of the asparagus season, in?Woebbelin,?Germany, 06 April 2016. Photo:?JENS?BUETTNER/dpa | usage worldwide (Photo by Jens B?ttner/picture alliance via Getty Images)

Două locuri din Germania în care lucrează sute de români au devenit focare de coronavirus. Este vorba despre un abator și despre o fermă.

Din primele informații, se pare că 300 de persoane din abator sunt deja în izolare după ce au fost detectate cu coronavirus.

Adrian Ursu a declarat că este vorba despre 300 de persoane confirmate cu coronavirus dintr-un total de 500 de angajați ai abatorului. Abatorul aparține unuia dintre cei mai mari procesatori de carne din Germania.

”300 dintre ei sunt în carantină de tip medical, în spații special amenajate unde sunt sub asistență medicală zilnică, ceilalți 200 sunt în izolare de serviciu, respectiv sunt duși în fiecare zi la locul de muncă, sub supraveghere și sunt aduși seara la domiciliile lor unde sunt obligați să rămână sub izolare”, a declarat realizatorul.

Pe de altă parte, alte câteva zeci de persoane de la ferma unde un român a decedat, au fost confirmate.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe, cei care administrează această fermă, au refuzat atât pentru presă germană cât și pentru autorități să difuzeze date complete, spunând că așeaptă datele testării.

”E unul dintre cei mai mari furnizori de carne și produse din carne din Germania. Aici lucrează 700 de muncitori străini. Cam 500 vin din România, iar ei sunt angajați a trei întreprinderi străine, două din România și una din Polonia care sunt subcontractate de firmă din Germania”, a declarat Emil Hurezeanu, Ambasadorul României în Germania.

”300 de angajați ai acestei firme au fost testați pozitiv și au fost transferați în 3 centre diferite în care li se asigură 24 de ore asistență medicală. Aceștia sunt toți asimtomatici, nu au avut nici măcar simtome de gripă ușoară, dar sunt testați pozitiv. Ceilalți 200 care au fost testați negativ vor fi în izolare de serviciu. Asta înseamnă că sunt duși la serviciu și înapoi, dar nu au voie să părăsească domiciliul”, a declarat Oana Kriechbau, avocat Pforzheim.

Adauga un comentariu