WoW!

Tablete făcute în casă, pentru a curăţa baia şi toaleta

Publicat: 28 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tablete făcute în casă pentru a curăţa baia şi toaleta

Dacă folosești această metodă, nu vei mai curăța niciodată toaleta și baia. Toate gospodinele trebuie să știe de acest soluție, făcută în casă! Suntem mereu preocupaţi de igiena şi curăţenia casei noastre. De la curăţarea aragazului şi chiuvetei de fiecare dată după ce am gătit, pentru a scăpa de resturile de mâncare, până la a shimba lenjeria de pat şi prosoapele de baie săptămânal, aşa cum este recomandat, avem mereu grijă ca locuinţa noastră să fie mereu una curată, dar şi ordonată.

Însă, fără îndoială, baia este incaparerea cea mai predispusă la bacterii, iar toaleta este poate locul din casa care trebuie curat şi dezinfectat cel mai des şi cel mai atent.

Vrem să împărtăşim cu tine o metodă prin care poţi să îţi cureţi şi igienizezi vasul de toaletă, cu ajutorul unei alte soluţii preparate în casă. Odată ce ai preparat acest “bombe naturale” cum le-am denumit noi, tot ce trebuie să faci este să pui una în vasul de toaletă atunci când vrei să îl cureţi şi să foloseşti peria pentru a freca întreaga suprafaţă.

Cum cureţi şi igienizezi toaletă cu o soluţie făcută în casă:

  • jumătate de cană de acid citric
  • jumătate de cană de bicarbonat de sodiu
  • 25 picături de ulei esenţial (la alegere)
  • jumătate de cană de amidon de porumb
  • o pungă mare
  • forme (poţi folosi o tavă de fursecuri pe care nu o mai foloseşti, de exemplu).

Pune toate ingredientele, mai puţin uleiul esenţial pe care l-ai ales, în pungă şi amestecă-le bine. Deschide punga şi adăugă puţină apă, apoi amestecă din nou. Trebuie să repeţi procesul acesta de 5 până la 7 ori, până obţii o consistenţă de coca.

Apoi, adauga uleiul esenţial şi amesteca din nou. Toarnă compoziţia în forme şi lasă tava la uscat 2 zile. După ce s-au uscat, pune-le într-un recipient care se închide ermetic şi foloseşte-te când ai nevoie.

Cea mai gustoasă mâncare cere și mari sacrificii în bucătărie. Nu doar că stai cu orele în picioare, dar te trezești la final că tigăile și oalele arată ca și cum ar fi fost salvate dintr-un incendiu.

Ce ai de făcut ca să scapi de bătăi de cap și să ai și vase curate? Îți prezentăm mai jos un truc prin care îi scoți față tigăii cu doar două ingrediente. Este vorba despre bicarbonatul de sodiu și de oțetul alb.

De ce ai nevoie?

  • O ceșcuță de apă
  • O ceșcuță de oțet alb
  • 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu

Ce trebuie să faci?

Pune tigaia pe aragaz și toarnă o ceșcuță de apă, cât să acopere toată suprafața fundului. Adaugă puțin oțet alb și las-o pe foc, până când aceasta începe să sfârâie. Ia tigaia de pe ochiul aragazului și pune două lingurițe de bicarnonat de sodiu. Lasă puțin timp să acționeze compoziția. Golește tigaia. Ia un burețel de vase cu una dintre fețe abrazivă și șterge ușor suprafața tigăii. Vei vedea că toate urmele de arsură vor deveni istorie, iar tigaia poate fi oricând refolosită pentru rețete la fel de solicitante.

Alte trucuri de menaj:

Curăță petele de pe pahar cu oțet alb! Pulverizează puțin pe pahar și după aceea șterge cu o hârtie și vei vedea că nu vor mai rămâne urmele de degete, iar tu le vei servi musafirilor o băutură impecabilă.

Îndepărtează uleiul de pe aragaz cu… ulei! Dacă aragazul arată dezatruos după ce ai prăjit ouăle și baconul pentru micul dejun învață acest mic truc: presară câteva picături de ulei vegetal și șterge suprafața cu un prosop de hârtie. Murdăria va dispărea ca prin minune!

Grăsimea și murdăria de pe vasele de iena se curăță foarte simplu cu un ”bulgăre” confecționat din folie de aluminiu înmuiată în detergent de vase.

Cu siguranţă curăţarea hotei îţi dă mari bătăi de cap, tocmai din cauza vaporilor de grăsime care evacuează din bucătărie. Curăţarea hotei nu este doar pentru igienă, ci se poate evita şi un incendiu.

Grăsimea care se depunde pe hota poate genera mirosuri neplăcute, iar aceste mirosuri atrag gândacii. Hota trebuie curăţată şi pe interior, nu doar la exterior.

Fitrele hotei se pun într-o pungă care poate fi sigilată, iar peste acestea se pune apă şi amoniac. Aceste filtre se lăsă în soluţia respectivă timp de 24 de ore, după care acestea se scot şi clătesc cu apă călduţă şi se pun la uscat, potrivit earticole.net.

Pe exterior, hota se poate curăţa cu soluţii degresante, cum ar fi alcoolul denaturat. Alcoolul va scoate orice urmă de grăsime. Această metodă este una non-toxica şi cu rezultate pe măsură.

Un al truc este să puneţi filtrele hotei într-o soluţie din apă, sare şi sare de lămâie timp de 15 minute. Dacă nu se curăţa aşa, puteţi fierbe filtrele în această soluţie.

Fiecare femeie ştie ce provocare reprezintă să menţii casa cât mai curată, aşa cum ştie că şi cea mai mare provocare este de fapt păstrarea unei băi sau bucătarii imaculate.

Dacă eşti una dintre persoanele care îşi doresc să aibă o casă imaculată, probabil că ai folosit deja numeroase produse chimice de curăţare, însă de departe ceea ce urmează să-ţi dezvăluim cu siguranţă nu ai încercat.

Cel mai important aspect este că acest amestec este eficient, natural şi foarte ieftin. Mai mult decât atât, ai nevoie doar de 3 ingrediente şi 1 minut să-l prepari!

Vei avea nevoie de:

  • 100 de grame de bicarbonat de sodiu
  • 100 de ml de zeamă de lămâie
  • 100 de ml de oţet
  • 2 litri de apă.

Mod de preparare:

Adaugă toate ingredientele de mai sus într-un recipient , amesteca bine, apoi lasă-l câteva minute să se liniştească. Vei observa că va avea loc o recţie chimică după combinare (reacţia dintre oţet şi bicarbonat), însă nu trebuie să te sperii. Este ceva normal. După ce s-a liniştit, transfera lichidul într-un recipient cu pulverizator şi GATA. Tocmai ţi-ai preparat cea mai bună soluţie pentru curăţare a casei.

Folosire:

Aplică soluţia pe supravetele pe care vrei să le cureţi, lasa apoi 10-15 minute să acţioneze. La final freacă uşor cu un burete, apoi şterge cu o cârpă uscată şi orice suprafaţă va străluci de curăţenie! Rezultatele sunt GARANTATE!

Adauga un comentariu