Actualitate

Tălmăcire vise – cum se face corect interpretarea acestor manifestări ale subconștientului din timpul somnului

Publicat: 19 apr. 2021
tălmăcire vise
Visul este o poartă către lumea interioara și adesea este un mesaj pe care sufletul vrea să ni-l transmită

Foarte multe persoane caută informații despre corecta interpretare sau tălmăcire a unor vise pe care reușim să ni le amintim la trezire. Și aceasta deoarece nu ne amintim decât o mică parte din aceste manifestări ale subconștientului. Visele sunt succesiuni de imagini, sunete, idei, emoții dar și alte senzații, care apar de obicei în timpul somnului REM. Și totuși, persoana care visează percepe acele evenimente ca fiind reale din punct de vedere psihic și emoțional.

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au fost atât interesați, cât și intrigați de ceea ce vizează. Astfel, visele erau considerate un mod de comunicare sau un limbaj al sufletului. Majoritatea popoarelor antice s-au ocupat cu oniromanția, această practică ocultă de tălmăcire a viselor. Oricum, oamenii acordau o mare importanță prezicerii viitorului pe baza viselor. De multe ori,  visele sunt un ecou a ceea ce se întâmplă în jurul nostru fără a fi conștienți de acest lucru.

Tălmăcire pentru cele mai comune vise

În timp, oamenii au aflat că visele lor sunt pline de semnificații și înțelesuri care îi privesc în mod direct. O bună înțelegere a lor ne este folositoare deoarece putem astfel învăța mai multe despre sentimente, gânduri, comportament, motive, dar și valori personale. Astfel, multă lume ajunge să descopere prin semnificația viselor ca acestea ne sunt de mare ajutor în rezolvarea unor probleme pentru care nu întrevedeam o rezolvare. Mai mult, sunt celebre cazurile de artiști, scriitori sau oameni de știință care au fost inspirați de visele lor în ceea ce au creat..

Este bine de știut că pentru a ne păstra sănătatea mentală și emoțională avem nevoie de vise, iar acest lucru a fost relevat de studii în domeniu. Astfel, în cadrul acestor cercetări, subiecții erau treziți chiar înainte de a intra în somnul REM și nu au fost lăsați să viseze. S-a constatat că aceștia aveau dificultăți de concentrare, angoase, o tendință crescută de a halucina dar și o stare de tensiune constantă. Nu în ultimul rând, s-a dovedit că visele ne ajută la prelucrarea și integrarea amintirilor recente.

Ce înseamnă când visezi șerpi

Un vis care naște multe temeri este cel cu privire la șerpi, iar această reptilă poate avea legătură cu provocări și sentimente cărora trebuie să le faci față în viața cotidiană. Însă, potrivit lui Sigmund Freud, șarpele din vis este reprezentarea unui simbol falic. Iar acesta poate fi legat de o figură sau energie masculină ori de felul în care îți experimentezi sexualitatea.

Și totuși, tălmăcirea unor astfel de vise merge multt mai departe și pentru o cât mai bună înțelegere a semnificației trebuie cercetat foarte amănunțit acest simbol bogat. Printre cele mai comune înțelesuri și interpretări ale viselor cu șerpi amintim faptul că reptila simbolizează subconștientul dar și că te afli în plin proces de vindecare și rezolvare a unor probleme. Mai mult, șarpele este și simbolul unei resurse neexploatate a ta, dar poate reprezenta și intuiția ori un aspect al spiritualității tale.

Cele mai comune vise pe care le putem experimenta

Printre cele mai întâlnite vise se numără și cel în care ești urmărit, iar frica și anxietatea resimțită e atât de vie încât reamintirea lui este foarte ușoară. Apoi, apa apare destul de frecvent în visele noastre, ea reprezentând de obicei emoțiile ori mintea noastră inconștientă. De asemenea, și vehiculele apar foarte des, fie că e vorba de mașină, tren, avion ori vapor. În acest caz, ele au legătură mai mult cu direcția în care se îndreaptă viața noastră.

Totodată, și oamenii sunt destul de prezenți în viseei putând fi direct legați de anumite relații existente ori probleme pe care vrem să le rezolvăm. Sau mai sunt situații în care apare frecvent școala ori o sală de clasă, respectiv un test / examen pentru care nu ne simțim pregătiți. Nu în ultimul rând, zborul sau căderea sunt ipostaze experimentate în timpul visului. Însă indiferent despre ce manifestare este vorba, pentru o corectă tălmăcire a acestor vise trebuie să ne amintim cât mai multe detalii…

Adauga un comentariu