Actualitate

Interpretare vise șarpe – cum poate fi tălmăcită apariția acestei reptile

Publicat: 11 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Interpretare vise șarpe - cum poate fi tălmăcită apariția acestei reptile
Prezența șarpelui în visele noastre are atât semnificații pozitive, cât și negative

Sintagma interpretare vise șarpe este una care se bucură de o atenție deosebită printre cei pasionați de semnificațiile manifestărilor subconștientului. Iar acest lucru se întâmplă deoarece șarpele este una dintre cele mai frecvente apariții onirice. Iar această reptilă care ne invadează visele este foarte bogată în semnificații, fie că ne raportăm din punct de vedere religios, cultural ori psiho-social.

Șarpele este una dintre cele mai comune vietăți care apare în vise, fiind foarte bogată în simboluri și semnificații. Așadar, această reptilă rămâne una dintre expresiile majore ale inconștientului uman, care permite interpretări dintre cele mai diverse. La o primă cercetare, șarpele este considerat un semn rău în orice vis, simbolizând răul și chiar diavolul.

Și totuși prezența acestei reptile în visele noastre are atât sensuri pozitive cât și negative. Însă pentru o înțelegere cât mai aproape de adevăr a semnificațiilor acestor vise trebuie să luăm în calcul și experiențele personale avute în legătură cu această vietate, dar și felul în care este văzută această reptilă în cultura noastră.

Interpretare vise legate de șarpe

Printre cele mai comune semnificații pe care le putem da șarpelui care ne apare în vis amintim:

  • defăimare, trădare, înșelăciune;
  • de asemenea, șarpele poate însemna că te afli în plin proces de vindecare. Mai înseamnă și faptul că ești pe cale să rezolvi anumite probleme;
  • totodată, șarpele simbolizează acea latură sălbatică a ta; sau poate fi vorba chiar de o resursă neexploatată;
  • această reptilă ar putea reprezenta tocmai intuiția ta ori chiar un aspect al spiritualității tale;
  • totodată, s-a constatat că șerpii ne apar în vise în perioade de tranzitie;
  • conform interpretării freudiene, șarpele este un simbol falic și are legătură cu felul în care îți experimentezi sexualitatea;
  • nu în ultimul rând, sarpele este considerat un simbol al subconștientului.

La modul general, șarpele din vis atrage atenția că te confrunți cu o situație dificilă în viața de zi cu zi. Ca și conotație pozitivă, un astfel de vis este semnalul că ai parte de o vindecare, transformare în bine. La fel, un șarpe de casă care ne apare în vis ne transmite un mesaj de siguranță cu privire la fidelitatea partenerului de viață. Însă dacă visezi un șarpe agresiv, aceasta poate însemna că vei fi amăgit de anumite femei. Însă, dacă șarpele din vis se zvârcolește, ar trebui să fii atent la dușmanii din jurul tău.

Alte conotații ale acestor vise

Pe de altă parte, dacă visezi un șarpe singur și te temi de el, poate însemna că ai un dușman care complotează împotriva ta. Aceasta mai poate însemna și că sănătatea ta este pusă în pericol de anumiți dușmani. Conform specialiștilor în domeniu, șarpele înseamnă înainte de toate defăimare, înșelăciune, trădare, anumite evenimente cu final neașteptat dar și planuri neîndeplinite. Iar atunci când reușiți să omorâți un șarpe în vis este un semn că veți reuși să vă învingeți dușmanii.

Totodată, faptul că ai călcat pe un șarpe înseamnă că ai prieteni credincioși, care nu te abandonează la greu. Iar un șarpe care se îndepărtează rapid semnifică apropierea unor vremuri tulburi, cu vijelii și furtuni. Din punct de vedere al dimensiunii reptilei din vis, un șarpe mic prevestește necazuri iar unul mare –  faptul că ești înselat. De asemenea, șarpele frumos colorat este asociat cu păcatul sau tentația. Așadar, orice interpretare de vise cu privire la șarpe are multe conotații și scoate la iveală foarte multe înțelesuri.

Astfel de vise nu sunt ușor de uitat ele fiind pline de o încărcătură emoțională. La fel se întâmplă și în situația în care visezi că o persoană moartă îți dă ceva, în cazul de față părerea unanimă fiind că sufletele celor decedați încearcă să ne transmită un anumit mesaj

Adauga un comentariu