Stiri si curiozitati

Tămâia, beneficii uimitoare pentru sănătatea fizică și emoțională. Tot ce trebuie să știi despre efectele mirosului de tămâie

Publicat: 11 sept. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tămâia beneficii uimitoare pentru sănătatea fizică și emoțională. Tot ce trebuie să știi despre efectele mirosului de tămâie
Tămâia are numeroase beneficii pentru organism, mai ales în cazul afecțiunilor respiratorii.

Tămâia are beneficii uimitoare pentru sănătatea fizică și emoțională. Mirosul de tămâie este ușor de recunoscut însă puțini sunt cei care știu cât de recomandat este în tratarea afecțiunilor psihice și fizice. Tâmăia are și semnificații religioase, asigurând o stare de liniște și pace interioară. Iată tot ce trebuie să știi despre efectele mirosului de tămâie.

Tămâia, beneficii uimitoare pentru sănătatea fizică și emoțională

Dincolo de conotațiile spirituale și religioase, tămâia este considerată un remediu naturist eficient în tratarea numeroaselor afecțiuni fizice și psihice. Fumul de tămâie sau uleiul esențial de tămâie sunt beneficepentru organism. Tămâia susține sistemul respirator, are proprietăți analgezice și antiinflamatorii, îmbunătățește sistemul imunitar, are efecte miraculoase asupra sistemului nervos, are proprietăți anticancerigene și reduce anxietatea și nivelul de stres.

Parfumul de tămâie este benefic în tratarea depresiei, a insomniilor și a stărilor de angoasă. Mirosul de tămâie are un efect calmant, de liniștire. Uleiul de tămâie este benefic și pentru piele, tratând acneea, eczemele, psoriazisul și alte probleme dermatologice.

Ce efecte are mirosul de tămâie

Mirosul de tămâie este puternic lemnos, ușor picant și de recunoscut imediat. Puține persoane știu că tămâia are numeroase beneficii pentru organism, dincolo de efectele sale religioase și terapeutice. Pe lista afecțiunilor tratate cu ulei esențial de tămâie se află astmul, durerile dentare, migrenele, afecțiunile digestive și multe altele.

Deși are numeroase beneficii pentru organism, uleiul de tămâie se administează doar la recomandarea medicului, fără a se depăși doza pentru a evita efectele adverse. O reacție alergică la uleiul de tămâie poate fi urticaria, mâncărimea pielii sau problemele respiratorii. Se poate declanșa și o sensibiltare la nivelul pielii, mâncărime și senzație de arsură. Tâmâia are numeroase beneficii pentru organsim, mai ales în cazul afecțiunilor respiratorii. Pe lângă semnificațiile sale religioase, tămâia poate fi considerată un adevărat remediu naturist, la îndemâna oricui.

Arderea rășinei cunoscută cu numele de tămâie activează anumite părți din creier, iar fumul și mirosul ajută la ameliorarea stărilor de depresie, anxietate și teamă. De asemenea, parfumul de tămâie previne insomnia și oferă un somn odihnitor celor care au un stil de viață agitat și un program încărcat. Arderea tămâiei stimulează creierul și induce o stare de relaxare și calm.

Pentru sănătatea mintală se recomandă uleiul esențial de tămâie pentru uz intern  însă se administrează dor sub stricta supraveghere a medicului specialist. Și suplimentele naturale pe bază de lămâie sunt eficiente pentru îmbunătățirea sistemului imunitar și a articulațiilor. Pastilele ce conțin extract de tămâie ameliorează afecțiunile urinare, renale, hepato biliare și reumatice. Tămâia este un adevărat leac naturist, eficient și la îndemâna oricui. Pe lângă tămâie și busuiocul are efecte miraculoase.

Busuiocul de câmp se recomandă să fie consumat în ceaiuri sau în diferite preparate culinare. Ceaiul de buuioc, uleiul esențial sau tincturile sunt recomandate în tratarea afecțiunilor respiratorii și digestive. La fel de bine această licoare aromată și parfumată este eficientă și în ameliorareea simptomelor de gripă și răceală. Lecurile naturiste sunt recomandate de către medici împreună cu tratamentele medicamentoase, în funcție de diagnostic, simptome și alte afecțiuni.

Adauga un comentariu