Actualitate

Tânără de 14 ani, însărcinată în 6 luni, abuzată constant! Era trimisă la cerșit de „soacră”

Publicat: 13 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tânără de 14 ani însărcinată în 6 luni abuzată constant Era trimisă la cerșit de soacră
O tânără de 14 ani, însărcinată în 6 luni, a fost abuzată constant de mama băiatului cu care a rămas gravidă

O tânără de 14 ani, însărcinată în 6 luni, a fost abuzată constant de mama băiatului cu care a rămas gravidă. Aceasta era abuzată permanent și trimisă la cerșit. Direcția de Asistență Socială Bistrița și Poliția Locală au reușit s-o ia din familia respectivă și s-o interneze într-un centru al DGASPC, iar femeia care o exploata s-a ales cu dosar penal.

Tânără de 14 ani, însărcinată în 6 luni, abuzată constant!

Adolescenta era în evidența Poliției Locale și a Direcției de Asistență Socială de mai multe luni. Aceasta este însărcinată în 6 luni, tatăl copilului fiind tot un minor, în vârstă de 17 ani. Tânăra s-a mutat la familia băiatului, care o exploatează și o trimite la cerșit, chiar dacă sarcina acesteia era avansată.

„Adolescenta de 14 ani este abuzată în mod constant de familia acestuia (unde ea locuiește) și trimisă la cerșit, fără să se țină cont de situația ei medicală. Minora a rupt legătura cu mama ei și s-a mutat în locuința mamei concubinului. Singura preocupare a abuzatorului (mama băiatului) este să tragă foloase materiale de pe urma fetei”, au precizat reprezentanții Poliției Locale.

Reprezentanții Direcției de Asistență Socială (DAS) Bistrița au menționat că s-au purtat discuții cu minora pentru evaluarea situației sociale, îndrumare, suport și consiliere spre servicii specializate. Aceasta a fost informată de către inspectorii DAS cu privire la posibilitatea instituirii unor măsuri de protecție pentru ea și copilul încă nenăscut însă aceasta a refuzat menționând că dorește să rămână în familia concubinului

Fata a fost dusă într-un centru unde să rămână până la nașterea copilului

Fetei i s-a propus de mai multe ori să meargă într-un centru unde să rămână până la nașterea copilului, însă aceasta a refuzat până acum. Joi, 12 octombrie 2023, tânăra a fost găsită din nou de polițiștii locali la cerșit și preluată de inspectorii de la Direcția de Asistență Socială, luându-se astfel măsuri.

„Copila fost identificată din nou cerșind, trimisă de mama concubinului. Aceasta a fost preluată de colegii noștri și inspectorii din cadrul Direcției de Asistență Socială. Au fost aplicate procedurile legale și s-au instituit măsurile de protecție a minorei și a copilului nenăscut.

A fost solicitată prezența mamei la sediul nostru. Ulterior identificării și finalizării procedurilor, în baza unei delegații speciale, minora, însoțită de un echipaj mixt format din 2 polițiști locali și un inspector din cadrul Direcției de Asistență Socială, a fost transportată la Centrul de primire în regim de urgență pentru copilul exploatat, neglijat și abuzat al DGASPC BN de la Năsăud”, mai precizează reprezentanții Poliției Locale Bistrița.

În cazul tinerei de 14 ani, însărcinată în 6 luni, abuzată constant, a fost sesizat Inspectoratul de Poliție Județean, iar mama concubinului copilei s-a ales cu dosar penal pentru că o obliga pe adolescentă să cerșească.

Adauga un comentariu