Titlurile zilei

Tânăra soție a unui afacerist din Iași a fost prinsă de polițiști la volanul unui bolid ca al ofițerilor de la SPP! Ca să-și facă loc prin trafic, și-a montat stroboscoape cu lumini roșii și albastre

Publicat: 28 iul. 2020
Soția unui afacerist din Iași a fost prinsă de polițiști la volanul unui bolid ce avea instalat un sistem ilegal de lumini
Tânăra a fost amendată de polițiști și a rămas fără permisul de conducere pentru 90 de zile

Soția unui afacerist din Iași a fost aspru sancționată de polițiștii din Iași după ce a fost prinsă la volanul unui bolid. Poate că femeia ar fi scăpat basma curată dacă oamenii legii nu ar fi observat în grila din față a autoturismului instalate stroboscoape. Pentru asta, femeia trebuie să scoată o sumă importantă din buzunar, iar câteva luni va rămâne pieton

Tânăra soție a unui afacerist din Iași a fost prinsă de polițiști

Soția unui afacerist din Iași a fost aspru sancționată de polițiștii ieșeni după ce a fost prinsă la volanul unui bolid ce părea să fie mai degrabă condus de un ofițer SPP. Zilele trecute, polițiștii au tras pe dreapta un autotrism marca Audi, condus de o femeie în vârstă de 35 de ani, de loc din comuna ieșeană Schitu Duca. Polițiștii i-au cerut documentele femeii pentru control, iar la un moment dat au observat în grila din față a mașinii instalat un sistem de lumini ce imită stroboscoapele ce se găsesc de regulă instalate pe mașinile SPP. Femeia nu ar fi oferit prea multe explicații legate de instalația pe care o avea montată ilegal pe mașină și a așteptat să fie sancționată de oamenii legii.

Soția afaceristului a fost sancționată contravențional și a rămas fără permisul de conducere

Ana Diana B. este soția unui afacerist din zona Schitu Duca. „La data de 24 iulie, în jurul orei 11:00, polițiștii Serviciului Rutier Iași au depistat o femeie care conducea un autoturism, pe drumul public, pe DN 24, dinspre Vaslui spre Iași, având montate în grila față lămpi cu lumină stroboscopică de culoare roșu-albastră, neomologate. Femeia, de 35 ani, din comuna Schitu Duca, a fost sancționată cu amendă în cuantum de 4.060 lei, iar ca măsură suplimentară i-a fost reținut permisul de conducere pentru 90 de zile și certificatul de înmatriculare. De asemenea, dispozitivele cu lumini neomologate au fost ridicate în vederea confiscării”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Instalații ce seamănă cu cele de pe mașinile de poliție, de vânzare pe internet

Astfel de instalații luminoase sunt strict interzise. Cu toate acestea, stroboscoape cu lumină roșie și albastră se găsesc de cumpărat atât în mediul online, cât și în târgurile auto. Pentru câțiva zeci de lei, oricine își poate monta pe autoturism astfel de lumini.

Șoferii care au montate astfel de lumini pe autoturisme profită de naivitatea celorlați participanți la trafic și se strecoară mai ușor primind prioritatea. Pentru un șofer este aproape imposibil să-și dea seama dacă un autoturism care are lumini roșii și albastre în funcțiune aparține instituțiilor statului sau dacă este vorba despre un autoturism particular care are montată ilegal o astfel de instalație. În orice caz, șoferii sau pietonii care observă instalații dubioase montate pe autorurisme în trafic pot cere intervenția polițiștilor.

Mai mulți șoferi au rămas pietoni după controalele polițiștilor rutieri

În ultimele zile, polițiștii ieșeni au intervenit la peste 100 evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate peste 450 de sancțiuni contravenționale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 10 infracțiuni. Polițiștii au acționat în județul Iași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. Au fost organizate acțiuni și s-a intervenit la 108 evenimente, dintre care 101 au fost sesizate prin 112. În urma activităților au fost sesizate 13 infracțiuni. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 465 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 96.160 lei. Siguranța rutieră și salvarea de vieți sunt, de asemenea, priorități ale Poliției Ieșene. Astfel, polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație. Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 24 de permise de conducere și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Comentarii
Adauga un comentariu