Coronavirus

După ce și-a deschis granițele, țara cu 0 cazuri de Covid-19 a înregistrat numeroase cazuri

Publicat: 21 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
După ce și-a deschis granițele țara cu 0 cazuri de Covid-19 a înregistrat numeroase cazuri
Bolnavii de Covid-19 ai zborului internațional au fost băgați în carantină

Kiribati, țara care a înregistrat 0 cazuri de Covid19 de la începutul pandemiei a fost infectată. După ce și-a redeschis granițele, două treimi dintre pasagerii primului zbor internaţional care a aterizat pe insulă au fost testaţi pozitiv.

Potrivit autorităților, 54 de pasageri, dintre care 36 deja diagnosticaţi cu coronavirus, au fost plasaţi în carantină.

Kiribati, țara cu 0 cazuri de covid, a fost infectată

54 de pasageri ai unui zbor internațional au fost băgați în carantină. Marți, 18 ianuarie 2022, un agent de securitate de la centrul de carantină din Kiribati a fost, de asemenea, testat pozitiv. În urma acestui eveniment, naţiunea insulară a introdus o serie de restricţii pentru o perioadă de două săptămâni, printre care și purtarea obligatorie a măştilor, distanţarea socială şi permise de vaccinare pentru călătoriile în afara capitalei Tarawa.

Agentul de securitate şi doi membri ai familiei acestuia au fost plasaţi în carantină, iar satul în care locuiește a fost plasat în izolare timp de două săptămâni.

Turkmenistan a interzis cuvântul „coronavirus”

Guvernul din Turkmenistan a interzis cuvântul „coronavirus”, dar le impune oamenilor să poarte măști pentru a se feri de praf, conform AFP și să respecte o distanţă socială. De asemenea, oficialii insistă că această ţară din Asia Centrală rămâne ferită de pandemia de coronavirus.

Ministerul Sănătăţii turkmen a făcut apel la populaţie să poarte măşti din cauza „concentrărilor puternice de praf” din aer, potrivit unui comunicat publicat de agenţia de presă publică.

În urmă cu ceva timp, diplomaţia turkmenă a calificat drept ‘informaţii false’ o declarație a ambasadei SUA la Aşgabat care le atrăgea atenţia cetăţenilor săi asupra unor posibile cazuri de bolnavi de COVID-19 în această ţară. La finalul lunii martie, autoritățile din Turkmenistan au interzis cuvântul „coronavirus”, într-o încercare de a bloca toate informațiile despre pandemie.

În Coreea de Nord nu există pandemie

În Coreea de Nord nu există coronavirus. Cel puțin așa au raportat autoritățile de aici. Oficialii din Coreea de Nord au transmis Organizației Mondiale a Sănătății că toate cele aproape 26.000 de persoane care au fost testate până acum au primit rezultat negativ.

Experții din sănătate sunt însă sceptici la datele transmise către OMS și susțin că așa ceva este imposibil într-o țară învecinată cu China și în care domeniul sănătății este unul precar  Cu toate că se laudă că aici virusul nu a ajuns, totuși oficialii au luat măsuri drastice precum: intrarea interzisă turiștilor, expulzarea diplomaților și restricționarea strictă a traficului și a comerțului transfrontalier.

Conform ultimului raport oficial, de la începutul pandemiei, în România s-au înregistrat 1.983.670 de infectări. La începutul acestui an, jurnaliștii maghiari au scris în presă despre situația privind pandemia de COVID-19 din România. În respectivul a fost scos în evidență faptul că virusul se răspândește mai repede ca niciodată în țară.

În această săptămână, Raed Arafat a vorbit despre o eventuală relaxare a restricțiilor din țara noastră, spunând că deocamdată nu se pune problema. În 2021, India a înregistrat peste 140.000 de infectări cu COVID-19 în numai 24 de ore, stabilind un nou record. Atunci, țara a fost lovită în plin de un al doilea val al pandemiei.

Adauga un comentariu