Destinatii turistice

Tara cu cele mai periculoase telecabine din Europa – FOTO

Publicat: 10 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tara cu cele mai periculoase telecabine din Europa - FOTO
Tara cu cele mai periculoase telecabine

Tara cu cele mai periculoase telecabine. Daca vrei să te bucuri de experiențe uimitoare plimbandu-te cu telecabina în următoarea ta vacanta trebuie să știi asta.

Mașini ale timpului

Una dintre cele mai bine conservate „mașini ale timpului”, care ne transporta direct în epoca sovietica se găsește în Munții Caucaz. Este vorba despre orașul minier Chiatura. Acesta se găsește într-o tara ex-sovietica, mai puțin vizitata de către turiști, Georgia.

Încadrat de armatura unor stănci abrupte, Chiatura are unul dintre cele mai vechi sisteme de telecabina din Europa. Și nu doar dintre cele mai vechi, ci și dintre cele mai învechite.

Tara cu cele mai periculoase telecabine. Nu au fost recondiționate până acum

Potrivit National Geographic, sistemul de transport a fost construit în anii 1950 în scop economic. Mai exact a fost făcut pentru a facilita transportul rapid al muncitorilor în minele de mangan. Tot publicația de mai sus susține că acest sistem nu a fost nici macar o data recondiționat până în prezent.

Cât vezi cu ochii pe cer, niste cutii din tabla ruginita înaintează încet, tremurând din toate încheieturile, printr-un păienjeniș de cabluri la fel de oxidate. Localnicii îi spun Kanatnaya Doroga sau „drumul frânghiilor”.

Amos Chapple, un cunoscut fotograf, a surprins în instantanee fantomatice periculoasa rețea de transport.

Adauga un comentariu