National

Ţăranii nu au voie să mai ţină în gospodărie scroafă cu purcei. Motivul? Ordinul nr 24/29 ianuarie 2021

Publicat: 08 feb. 2021

Mâine, 9 februarie 2021, va avea loc o întâlnire în Comisia de Agricultură, la care vor participa 5 crescători de porci. Tema are în prim-plan revizuirea Ordinului nr 24/29 ianuarie 2021. Conform acestuia, ţăranul nu are voie să crească mai mult de 5 porci în propria gospodărie.

Acest lucru înseamnă, printre altele, că nu mai are voie să ţină scroafe. De ce? Pentru că, atunci când fată, de regulă, au peste 5 purceluşi. Senatorul Călin Mătieş a solicitat ministrului Adrian Oros această întâlnire. Dacă e să se respecte Ordinul şi să nu fie modificat, potrivit senatorului PSD de Alba, nu vom mai avea carne de porc românesc pe masa de Crăciun de acum încolo.

De asemenea, nici fermele mari nu vor mai avea voie să vând purceluşi populaţiei.

”Crescătorii de porci sunt cei care mi-au tras semnale de alarmă cu privire la acest Ordin 24, care prevede că ţăranul să nu crească mai mult de 5 porci în gospodărie, nu are voie să aibă scroafă cu purcei, adică nu are voie să facă reproducţie. Fermele mari nu au voie ca să vândă către populaţie purcei şi atunci ceea ce se va întâmpla în următorii doi ani este că nu vom avea porc în gospodăriile românilor. Toate acestea ei le pun, cumva, în cârca pestei porcine africane, dar există atâtea măsuri de a preveni pesta porcină africană”, a declarat senatorul Călin Matieş. Totodată, aceasta este preşedintele Federaţiei Naţionale a Producătorilor de Produse Tradiţionale.

De ce maxim 5 porci în gospodărie?

Senatorul Călin Mătieş face lumină şi în acest caz. Conform afirmaţiilor lui, dacă ai de la 6 porci în sus, atunci trebuie, printre altele, să-ţi angajezi un medic veterinar. Acesta tine un registru zilnic al animalelor, pentru observarea stării lor de sănătate. În plus, dacă vrei mai mult de 5 porci, trebuie:

 • să deţii şi un punct de pază;
 • ai o sală de necropsiere;
 • ai farmacie;
 • ai vestiar-filtru;
 • ai birou pentru şef de fermă etc.

”Dacă depăşeşti 5 porci trebuie să respecţi regulile de biosecuritate. Sunt reguli imposibile pentru o fermă de 6 porci”, este de părere parlamentarul.

Comentarii
 • De cind lumea taranul roman a crescut porci cu asta se mai descurca si ei. Oare de ce acum toate legile se fac contra oamenilor cu omul de rind cine tine?

 • Sa facă cineva ceva! Sa iasă țăranii în fata primăriilor! Pentru ca primarii au un cuvnt de spus la partid, sa facă plânge impotriva acestei legi, sa facem petiții și sa se semneze online! Gunoaiele de la guvern lasă să se dea cu pesta porcina din avioane de mici dimensiuni, elicoptere și asa mai departe. Mia spus un paznic de vânătoare ca se arunca ceva anti rabie pentru vulpi și mistreții primesc pesta de la acele chimicale. Totul este ca romanul sa cumpere carne de la supermarket injectata cu otravă.

 • Astia franeaza pur si simplu producatorii romani.Prin a nu face ceva, nu progresezi.Care este capul acestei gandiri,dar mai ales care este scopul?

 • Ci e este cretinul care a inventat legea asta idioată? Trebie tras in țeapă cum ii trăgea Vlad Țepeș pe trădătorii de țară!!

 • Ar trebuii cei din parlament ce da aceasta lege sa ajungă și ei ca noi sa trăiască din asta. Nu sa stea sa își voteze pensiile de 20000 de lei pe luna și noi luam pe cap de purcel 300 de lei în 6 luni. Ar trebuii împușcați nemernici. Noi din asta trăim și nu o sa ne lăsăm nici o data de a creste porci, purcei.

 • Ar trebuii cei din parlament ce da aceasta lege sa ajungă și ei ca noi sa trăiască din asta. Nu sa stea sa își voteze pensiile de 20000 de lei pe luna și noi luam pe cap de purcel 300 de lei în 6 luni. Ar trebuii împușcați nemernici. Noi din asta trăim și nu o sa ne lăsăm nici o data de a creste porci, purcei.

 • O generație de țărani a reușit să a crească o generație de intelectuali, iar copiii lor vor să arate părinților și bunicilor că singura cale este Globalizarea.
  Modul de viață sănătos în care țăranul își creștea găina, oaia, vaca sau porcul ori își cultiva cele necesare nu corespunde cu noile strategii ale guvernului și ale globalistilor. Urmează taxa pe fumul de la horna casei, pt ca din cauza asta și a gazelor emise de porci a apărut încălzirea globală.
  Ce fac parlamentarii?
  Accepta distrugerea țăranului român în favoarea multinaționalelor?
  Să mănânce țăranul porcul și găina de la Lidl, Kaufland, Penny etc?
  Dacă era alt partid la guvernare erau în Piața Victoriei și extratereștrii să protesteze împotriva măsurilor.

 • Cred ca este cazul sa va vedetide treburi ai importante și sa nu uitați cudesavarsire ca trăiți în Romaniasi trebuie sa mâncați Românește!!!

 • De curiozitate pentru că locuiesc într-un sat din Germania unde sunt fermier de toate felurile, am făcut o întrebare în legătură cu legea care ar zice că vine de la EU. Vă spun sincer că se uita la mine și se minuna la ce il întreb. Este o asociație de veterinari la care te înscrii și cînd este nevoie suni și vin. Cu Cadavrul unui animal există un sistem ecarisaj sau profan unde numai ei au voie să incinereze animale. De șef de fermă ce să mai vorbim, au râs cu hohote. La 1000 capete familia sunt și sef de fermă și îngrijitori. Totul în Ro este lege interioară dată de cei care au acțiuni pe la moluri și vor să vândă numai ei. Nu vă lăsați păcăliți.

Adauga un comentariu