Local

Tată și fiu din Iași, condamnați în același dosar! Întreg scandalul a pornit de la un autoturism! Culmea, ambii erau băuți bine!

Publicat: 14 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tată și fiu din Iași condamnați în același dosar Întreg scandalul a pornit de la un autoturism Culmea ambii erau băuți bine
Judecătorii au condamnat recent doi ieșeni, tată și fiu, după ce aceștia au urcat la volanul unei mașini

Doi ieșeni, tată și fiu, s-au ales recent cu pedepse din partea judecătorilor, după ce au fost acuzați că au condus același autoturism. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Ștefan Tiberiu Mihai la un an de închisoare, cu amânare, pentru conducere fără permis și cu alcoolemie. În același dosar, Florin Liviu Mihai a primit o pedeapsă de 6 luni de închisoare, cu amânare, pentru conducerea unui vehicul fără permis. Anchetatorii ieșeni spun că cei doi au urcat la volanul aceleiași mașini, deși nu aveau dreptul de a șofa

Doi ieșeni, tată și fiu, au fost pedepsiți de judecători în același dosar! Întreg scandalul a pornit de la un autoturism! Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Ștefan Tiberiu Mihai (21 de ani) la un an de închisoare, cu amânare, pentru conducere fără permis și cu alcoolemie.
În același dosar, Florin Liviu Mihai (57 de ani) a primit o pedeapsă de 6 luni de închisoare, cu amânare, pentru conducerea unui vehicul fără permis. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Florin Liviu Mihai și Ștefan Tiberiu Mihai, acuzați că au condus aceeași mașină

Procesul celor doi, tată și fiu, a început pe data de 29 decembrie 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași i-au trimis în judecată sub acuzațiile amintite.

„Pe 2 iunie 2020, în jurul orei 22:00, inculpatul Florin Liviu Mihai i-a încredințat fiului său, inculpatul Ștefan Tiberiu Mihai, autoturismul marca Ford, pentru a-l conduce pe drumurile publice din judeul Iași, cunoscând că acesta nu are permis și că se afla sub influența băuturilor alcoolice. La ora 23:12, inculpatul Ștefan Tiberiu Mihai a fost prins conducând autoturismul pe DJ 249, fără permis și având o îmbibație alcoolică de 1,35 g/l alcool pur în sânge la ora 00:01, respectiv de 1,15 g/l alcool pur în sânge la ora 1:01”, au precizat anchetatorii ieșeni.

Mașina a fost trasă pe dreapta de către agenții din cadrul Secției III de Poliție Rurală. Tânărul de la volan a precizat că nu are permis. Pe locul din dreapta-față a fost identificat proprietarul autoturismului, Florin Liviu Mihai. Deoarece șoferul mirosea a alcool, el a fost testat, rezultând o alcoolemie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ce au declarat cei doi în fața magistraților ieșeni

La audieri, Florin Liviu Mihai și Ștefan Tiberiu Mihai au recunoscut comiterea faptelor.

„Inculpatul Ștefan Tiberiu Mihai a declarat că, pe data de 2 iunie 2020, în jurul orei 19:40, tatăl său, inculpatul Florin Liviu Mihai, i-a cerut să-l ducă în vizită la niște cunoștințe din satul Bălteni, unde a consumat băuturi alcoolice împreună cu două persoane. Ulterior, el a condus autoturismul până în satul Vladomira, unde a mai consumat alte cantități de băuturi alcoolice. A condus autoturismul spre satul Bălteni, împrejurare în care a fost oprit de un echipaj de Poliție, a fost testat cu aparatul etilotest, iar, ulterior, i-au fost prelevate două probe biologice de sânge.

Cu ocazia audierii, inculpatul Ștefan Tiberiu Mihai a mai arătat că a condus ca urmare a solicitării tatălui său, care cunoștea că nu are permis și că a consumat băuturi alcoolice. Inculpatul Florin Liviu Mihai a recunoscut săvârșirea faptei de încredințare, arătând că i-a dat autoturismul fiului său pentru a-l conduce, deși știa că nu este deținător de permis și a consumat băuturi alcoolice, pentru motivul că se afla într-o stare de ebrietate mai avansată decât Ștefan Tiberiu Mihai”, au încheiat magistrații ieșeni.

Adauga un comentariu