Titlurile zilei

Medic ieșean, condamnat după ce a fost prins băut la volan! Doctorița, trimisă la muncă în spitale de către magistrați!

Publicat: 16 mart. 2020
Medic ieșean condamnat după ce a fost prins băut la volan Doctorița trimisă la muncă în spitale de către magistrați

Judecătorii au decis condamnarea unui medic stomatolog la un an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei. Magistrații ieșeni au luat această decizie după ce doctorița a fost acuzată că a șofat băută și a comis un accident rutier

O doctoriță acuzată că a șofat băută a fost pedepsită de judecători. Astfel, la sfârșitul săptămânii trecute, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea Nazirei Sava la un an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„Inculpata Sava Nazira va presta muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Consiliului Local Iași – Spitalul Clinic de Recuperare sau în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie, pe o perioadă de 40 de zile”, au precizat judecătorii. De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Încătușată de anchetatori

Procesul femeii a început pe data de 19 decembrie 2019. Asta, după ce ea fusese reținută la mijlocul lunii noiembrie. Conform anchetatorilor, doctorița a fost prinsă băută la volan după ce a produs un accident. Oamenii legii au precizat că medicul stomatolog ar fi consumat alcool, a urcat la volan, a pierdut controlul direcției de deplasare și a avariat mai multe mașini, aproape de Gara Iași.

La scurt timp, medicul a fost reținut pentru 24 de ore, petrecând o noapte în Arestul Poliției. Ulterior, femeia a fost pusă sub control judiciar.

„Pe data de 18 noiembrie, o femeie de 33 de ani, în timp ce conducea un autoturism în municipiul Iași, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și ar fi intrat în coliziune cu patru autoturisme parcate. În urma impactului, nu au rezultat victime omenești. Femeia a fost testată cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au precizat atunci reprezentanții IPJ Iași.

Potrivit acestora, femeia a fost dusă la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe 21 noiembrie 2019, aceasta a fost reținută de polițiști pentru 24 de ore. Mai mult, surse judiciare au afirmat că doctorița avea o alcoolemie de 0,63 miligrame alcool pur în aerul expirat.
Adauga un comentariu