Titlurile zilei

Tatăl Andrei a fost executat în stil mafiot. De atunci, copila a promis că viața ei se va schimba. Și-a găsit liniștea în bucătărie și vrea să-și deschidă propriul restaurant – FOTO

Publicat: 01 mai 2024
_____ Vizualizări 8 Comentarii
Tatăl Andrei a fost executat în stil mafiot. De atunci copila a promis că viața ei se va schimba. Și-a găsit liniștea în bucătărie și vrea să-și deschidă propriul restaurant - FOTO
O elevă din Iași și-a găsit liniștea în bucătărie după ce tatăl ei a fost omorât în stil mafiot

Andra Huțanu are 17 ani, iar ea și cei cinci frați ai ei au rămas doar cu mama în urmă cu opt ani, după ce tatăl lor a fost omorât cu brutalitate, în timp ce dormea

De atunci, copila a devenit pasionată de gătit, deoarece singurul lucru care îi aducea fericire era să stea lipită de mama ei. Cel mai mare vis al Andrei este să-și deschidă propriul restaurant.

O elevă din Iași și-a găsit liniștea în bucătărie după ce tatăl ei a fost omorât în stil mafiot

Andra Huțanu este elevă în clasa a X-a la Liceul Tehnologic Economic de Turism Iași, iar recent a reprezentat unitatea de învățământ în Competiția Națională WorldSkills de Gastronomie Sustenabilă. Aceasta a gătit supă cremă de legume la starter, ruladă de piept de pui cu telemea, ardei roșu și busuioc la preparatul de bază, precum și sushi banană la desert.

Eleva a primit aprecieri de la membrii juriului, iar premiul a fost unul din cele trei mult râvnite șorțuri de membru în Lotul Național.

Reporterii BZI au luat legătura cu tânăra care ascunde o poveste tragică. Pasiunea pentru gătit a pornit după ce tatăl ei a fost omorât cu brutalitate de doi verișori de-ai lui în timp ce dormea. Aceștia au intrat peste el în casă și l-au ucis cu furcile. De atunci au trecut opt ani de zile, opt ani în care Andra și cei cinci frați ai ei nu au mai simțit niciodată ce înseamnă căldura părintească din partea tatălui.

„Mereu mi-a plăcut să stau în bucătărie și să o admir pe mama mea cum face mâncare. De la nouă ani am început să stau non-stop cu mama mea, pentru că tatăl meu a murit, a fost omorât de niște verișori de-ai lui. Tatăl meu dormea, iar doi verișori de-ai lui l-au atacat cu furcile, l-au călcat în picioare, i-au sfărâmat creierul. De atunci, eu și cei cinci frați ai mei am rămas doar cu mama, mai am trei surori mai mici, un frate mai mare și o soră mai mare”, spune Andra Huțanu.

Tânăra a luat viața în serios mult prea devreme

Cei șase copii au rămas doar cu mama lor care mereu a făcut tot posibilul să le fie bine, să meargă la școală, să învețe și să își facă un viitor bun. Părintele Dan Damaschin i-a oferit femeii un loc de muncă în cadrul Asociației Glasul Vieții, iar de-a lungul anilor a venit în ajutorul familiei Huțanu.

De mică, Andra Huțanu a luat viața în serios. După ce își termină studiile, tânăra vrea să plece la muncă în străinătate, pentru a strânge banii cu care vrea să își îndeplinească cel mai mare vis al său, deschiderea unui restaurant.

„Tata a murit în vară, iar în iarna acelui an ne-a ajutat părintele Dan Damaschin. De atunci, mama mea lucrează la asociația lui. Normal că de atunci, chiar dacă eu nu sunt cea mai mare soră, am făcut mâncare și în continuare fac pentru frații mei. Mama pleacă la muncă și rămânem singuri. Am avut o copilărie grea și vreau să fac în așa fel încât să fie bine. Vreau să continui cu liceul, iar după îmi doresc să devin bucătar, să plec la muncă în străinătate și să îmi strâng bani pentru a-mi deschide un restaurant. Ăsta este cel mai mare vis al meu”, mai spune Andra Huțanu.

Andra va face parte din Lotul Național, pregătit de Chef Florin Kiss, expert WorldSkills, format din primii trei câștigători ai Competiției Naționale. Acești elevi vor intra într-un intens program de pregătire în vederea participării, în luna septembrie, la Olimpiada Internațională de Meserii WorldSkills Lyon 2024.

Comentarii
  • Bravo copila draga,sa iti urmezi pasiunea oriunde esti si atentie cu fratiorii tai!D-zeu sa fie alaturi de tine pretutindeni.

  • Cu unghiile alea umbl[ prin mâncare ? Nu aș mânca nimic din ceea ce gătește !
    Mă bucur că are o pasiune căreia i s-a dedicat și care i-a adus și-i va aduce realizări și satisfacții în viitor. Un restaurant înseamnă muncă de echipă, ospătari serviabili și atenți, ajutor de ospătar care să fie atent și receptiv, barman care să nu fure și să nu falsifice băutura etc.

  • Bucatareala si conducerea unei afaceri sunt lucruri total diferite. Necesita pregatiri, skill-uri si abordari diferite. Va afla si ea asta. Pe banii ei.

  • Pt Gabriel 1:15.Bolnav esti tu si cine te-a facut.Ce expert medical pshihic esti ,de arunci cu diagnostice ca la Calugareni?Tragi concluzii asa din comentarii si pac diagnosticul?Ai stat langa aceasta fata cand a preparat si ai vazut ca nu foloseste manusi de te legi de unghiile ei?Vezi ca furi curent,las-o mai usor.

Adauga un comentariu