Actualitate

Tatăl medicului Simona Carniciu, infectat cu COVID-19: „Este înfiorător!“

Publicat: 12 oct. 2020
Simona Carniciu, într-un studio de televiziune
Simona Carniciu vorbește despre drama prin care a trecut alături de tatăl ei, după ce acesta a fost infectat cu coronavirus

Tatăl Simonei Carniciu, medic specialist în diabet, nutriţie şi boli metabolice, este infectat cu COVID-19. Simona Carniciu a scris pe pagina sa de Facebook drama prin care a trecut alături de tatăl ei, după ce acesta a fost infectat cu coronavirus.

„Cam așa arătam acum câteva zile când l-am internat pe tata ca să nu-l pierd! Este mai bine acum, se recuperează după infecția cu COVID-19 și se odihnește în grija celor de la Sp. Victor Babeș! Echipa de la Spitalul Slobozia a fost la înălțime! Le mulțumesc! Este înfiorător ce poate să facă acest virus celor 8% care fac forme mai severe! Ceilalți, asimptomatici sunt niște fericiți!“, a scris Simona Carniciu pe pagina sa de Facebook.

Simona Carniciu: „Singurul contact cu un COVID – pozitiv a fost în aer liber“

Medicul specialist în diabet, nutriţie şi boli metabolice susține că singurul contact cu un COVID – pozitiv pe care l-a avut tatăl ei a fost în aer liber.

„Câteva date:

În ziua de 19 septembrie, sâmbătă, în aer liber tatăl meu a avut singurul contact identificat momentan cu un COVID-pozitiv care a considerat că „nu are nimic” și a venit la el! Simptomele s-au suprapus cu unele de toxiinfecție alimentară la ambii părinți, cu lipsa poftei de mâncare, scaune dese și deshidratare! Apoi a început coșmarul!

Eu am fost precaută și am mers echipată la ei pt tratament! Am bănuit că simptomele sunt atipice dar nu era primul caz. Fără febră, fără pierderea mirosului… Părea să nu fie COVID, dar a fost! Ambii au ieșit pozitivi!“, a adăugat Simona Carniciu.

„Acest virus stoarce viața din unii cum nu am mai văzut! Unii care l-au avut știu ce zic!“

Medicul atrage atenția că la coronavirus simptomele se agravează în doar câteva ore.

„Imaginea în ziua de joi seară când am chemat ambulanța, o să îmi rămână toată viața în fața ochilor! Tatăl meu, pe care îl știți cât era de puternic și vesel se transformase în unul care abia mai respira! Rapid! Am înțeles acum de la verișoara mea, medicul lui de la Babeș, că așa face acest virus! Acum ești bine, în câteva ore poți ajunge foarte rău! Procesul inflamator este extrem de mare, iar virusul afectează mai mult decât am știut până acum!

Și nu uitați vă rog regulile:

  1. Purtați mască!

  2. Spălați mâinile după ce ați atins obiecte posibil contaminate!

  3. Păstrați distanța!“, scrie medicul.

„Vor urma vremuri foarte grele pentru noi toți!“

Simona Carniciu face apel la responsabilitate din partea tuturor și la respectarea regulilor.

„Tot ce trebuia, era să fim responsabili și să ne ferim noi de această boală cruntă pentru unii! Ce mai contează acum cine a făcut virusul, cine l-a eliberat, cu ce intenție, dacă vor să ne globalizeze sau să ne înlănțuiască? Astea nu mai contează! Conta ca noi să fim uniți împotriva lui și să nu îl lăsăm să se răspândească! Fiecare din cei care nu respectă regulile contribuie la „conspirația” lor! Corect, nu? Au aruncat lupul în turma de oi, iar oile în loc să fie puternice unite, au stat să le mănânce una câte una!“, menționează Simona Carniciu.

„E vremea să respectăm regulile simple, ca să nu le respectăm pe cele mai grele!“

Medicul este de părere că nu s-ar fi ajuns la creșterea restriciilor dacă s-ar fi respectat regulile.

„Dacă eram responsabili, nu închideau nici restaurante, nici școli, nici cinematografe, ca să distrugem economia! Alte țări nu le-au închis! De ce? Că au popoare care nu sunt mândri, care nu sunt răzvrătiți împotriva unui sistem asupra căruia oricum nu au putere, al unui sistem pe care l-am acceptat și hrănit!

Așa că, pentru ce atâta revoltă? Pentru ceva care s-a făcut deja? E inutil, e tardiv! E vremea să ne unim! E vremea să respectăm regulile simple, ca să nu le respectăm pe cele mai grele! Doamne ajută!”, a mai scris Simona Carniciu pe pagina ei de Facebook.

Adauga un comentariu