Actualitate

Taverna Racilor, amendată de ANPC! Inspectorii au propus închiderea restaurantului lui „Pescobar”!

Publicat: 19 sept. 2023
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Taverna Racilor amendată de ANPC Inspectorii au propus închiderea restaurantului lui Pescobar
Taverna Racilor a fost amendată de ANPC în urma deficiențelor constatate și s-a propus închiderea temporară a unităţii

Taverna Racilor a fost amendată de ANPC în urma deficiențelor constatate și s-a propus închiderea temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni. La un prim control s-a aplicat o amendă contravențională în valoare de 15.000 lei și s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a 186 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 8100 lei, precum și oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor. Ulterior, s-a aplicat o amendă contravențională în valoare de 25.000 lei și oprirea definitivă de la comercializare a 560 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 16.500 lei, oprirea temporară a unității de la prestarea serviciilor până la remedierea deficiențelor, precum și propunerea de închidere temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru abateri repetate.

Taverna Racilor, amendată de ANPC!

Taverna Racilor din Herăstrău – București a fost luată la verificat de inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR). Controalele au fost efectuate, în perioada 01.06.2023-15.09.2023, mai multe acțiuni de control. Firma a fost administrată inițial de SC Nedsea SRL, după care de SC Commercial Diplomatic Club SRL, societăți promovate în media de Paul Nicolau, cunoscut ca și Pescobar.

În data de 01.06.2023, SC Nedsea SRL a primit o amendă contravențională în valoare de 25.000 lei. S-a dat și un avertisment. În plus, s-a decis oprirea definitivă de la comercializare a 156 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 2.600 lei. În plus, s-a hotărât oprirea temporară a unității de la prestarea serviciilor până la remedierea deficiențelor.

Ulterior, a fost verificată măsura dispusă de oprirea temporară a unității de la prestarea serviciilor și s-a constatat că aceasta nu a fost respectată. Societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei. Totodată, s-a propus emiterea deciziei de închidere a unităţii.

În data de 22.06.2023, tot SC Nedsea SRL a fost amendată cu de 75.000 lei. De asemenea, s-a decis oprirea definitivă de la comercializare a 84 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 2500 lei. S-a dispus și oprirea temporară a unității de la prestarea serviciilor până la remedierea deficiențelor. S-a făcut propunerea de închidere temporară a unităţii. Se avea în vedere o durată de la 6 luni la 12 luni pentru abateri repetate. În plus, s-a luat avut în vedere și propunerea de încetare a practicilor comerciale incorecte.

Amenzi aplicate și firmei SC Commercial Diplomatic Club SRL

În data de 24.06.2023, a fost efectuat un alt control constatând-se ca la același punct de lucru funcționa SC Commercial Diplomatic Club SRL ș iau fost aplicate amenzi contravenționale în valoare de 15.000 lei și s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a 186 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 8100 lei și oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor (agregate figorifice).

În urma controlului din data de 15.09.2023, SC Commercial Diplomatic Club SRL a fost amendată cu 25.000 lei și s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a 560 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 16.500 lei, oprirea temporară a unității de la prestarea serviciilor până la remedierea deficiențelor și a-a propus închiderea temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru abateri repetate.

Așadar, Taverna Racilor a fost amendată de ANPC în mod repetat în ultimele 2 luni și jumătate.

Comentarii
Adauga un comentariu