Actualitate

Te-ai intrebat vreodata ce reprezinta semiluna de la baza unghiei? E mai importanta decat credeai

Publicat: 06 feb. 2020

Semiluna de la baza unghiei sau lunula, cum i se mai spune, este o parte importanta a structurii sale. Lipsa ei poate anunța anumite afecțiuni. Specialiștii spun că multe boli ale organelor interne se pot indentifica în funcţie de dimensiunea acesteia.

Astfel, absenţa lunulei de pe unghia degetului mare poate să însemne existenţa unor boli psihice. Lipsa sau absenţa ei de pe degetul arătător reflecta existenţa unor boli de ficat, intestin sau sistem genital feminin.

Totodată, absenţa ei de pe degetul mijlociu indică probleme legate de tensiunea arterială. În timp ce lipsa de pe degetul inelar înseamnă dereglarea unor procese endocrine. Nu în ultimul rând, absența de pe degetul mic înseamnă depuneri peste limita admisibilă pe intestine.

Semiluna de la baza unghiei

Mai mult, culoarea unghiilor poate semnala prezenţa unor afecţiuni. De exemplu, medicina chineză susţine faptul că între ficat şi unghii este o strânsă legătură.

În cele ce urmează vă prezentăm câteva semne care ar putea să vă determine să vă prezentaţi la medic. Iată așadar cum pot fi depistate bolile după unghii.

1. Unghii decolorate

Unghia galbenă poate indica faptul că aveţi un deficit de nutrienţi, iar cea albă indică faptul că aveţi deficit de fier. Unghia brună sugerează faptul că aveţi boli tiroidiene, iar dacă este gri aveţi probleme pulmonare sau cardiace.

2. Unghii îngroşate

Unghiile se îngroaşă în momentul în care suferiţi de diabet, artrită sau boli pulmonare. Dacă aveţi unghii îngroşate, galbene, care cresc greu, înseamnă că suferiţi de eczema sau psoriazis.

3. Pete pe unghii

Dacă aveţi pete albe pe unghii nu trebuie să vă îngrijoraţi. Acest fapt sugerează faptul că sunteţi prea stresat sau că s-a produs dezechilibru la nivelul nutrienţilor. Este bine să știți că acestea dispar şi apar odată cu trecerea timpului.

Ce culoare poate avea semiluna de la baza unghiei

O lunulă de culoare albăstruie indica probleme ale ficatului. Totodată, culoarea pală a acesteia poate semnala prezența anemiei sau chiar a diabetului.

Așadar, când sesizezi modificări bruște în această zona a unghiei trebuie să mergi de urgență la medic.

Pentru a menţine sănătatea unghiilor este recomandat să mâncaţi peste gras, fructe de mare, nuci şi morcovi.loading...

Adauga un comentariu