Magazin

Te trezesti dimineata cu vocea ragusita? Iata de ce boli poti sa suferi

Publicat: 27 aug. 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Te trezesti dimineata cu vocea ragusita Iata de ce boli poti sa suferi
1

Anumite modificari in tonul vocii pot fi semnul unor serioase probleme de sanatate, dar nu toate sunt usor de observat.

Iata cateva boli care se manifesta si prin schimbarea vocii:

1.O voce putin ragusita, mai ales dimineata, poate fi semn de reflux gastric. Acidul din stomac ajunge in esofag si irita gatul si laringele, iar problema poate duce chiar la inflamarea corzilor vocale, rezultand intr-o voce ragusita, scrie doctorulzilei.ro.

Citeste si Cum scapi de diaree doar prin alimentatie

2. Vocea nazala este de obicei rezultatul sinuzitei cronice. Tonul specific racelilor si nasului infundat modifica foarte mult vocea, pentru ca blocheaza fluxul de aer, care nu mai poate trece prin fosele nazale.

3. Voce mai groasa sau foarte slaba. Orice schimbare in tonul vocii poate insemna o problema cu glanda tiroida. Daca nu functioneaza bine, tiroida poate duce la tulburari hormonale, care schimba vocea, de obicei o ingroasa. Acesta este un semn al hipotiroidismului, la fel si vocea ragusita, aspra.

Citeste si S-au descoperit secretele tineretii vesnice! Erau in bucatarie

4. Vocea slaba, monotona este intalnita deseori la bolnavii de Parkinson. Aproximativ 90% dintre acestia sufera diferite modificari ale vocii. Ei nu se mai pot monitoriza corect si au impresia ca vorbesc normal, tare, cu inflexiuni, cand de fapt vocea lor este slaba, monotona.

5. Vocea foarte ragusita, care nu dispare, este un semn ca trebuie sa mergeti neaparat la medic. Uneori, tumorile canceroase care apar la nivelul laringelui, in primele stadii ale cancerului, pot determina schimbarea vocii. Potrivit statisticilor, doar 5% dintre tumorile care apar la acest nivel sunt benigne.

Citeste si Cum hidratam pielea uscata, dupa epilare? 5 metode 100% naturale

Tags:
Adauga un comentariu