Prima pagină » Titlurile zilei » Țeapă cu panouri solare, la Iași! Un client a făcut cale bătută între instituții după ce a fost păcălit. „Depun plângere la poliție” – FOTO

Țeapă cu panouri solare, la Iași! Un client a făcut cale bătută între instituții după ce a fost păcălit. „Depun plângere la poliție” – FOTO

16 mai 2024, 02:00, 9 ,
Raluca COSTIN, în Titlurile zilei

Țeapă cu panouri solare, la Iași! Daniel Grosu a achiziționat un panou solar de pe site-ul picpac.ro (PicPac) și spune că l-a primit defect. A depus reclamație la Oficiul Județean pentru Protecția Consumatorilor (OJPC) Iași

Daniel Grosu, un ieșean care locuiește la casă, în cartierul Galata, spune că a achiziționat un panou solar de pe site-ul picpac.ro (PicPac) pentru că a primit o ofertă de nerefuzat. Clientul nu s-a gândit niciodată că va fi nevoit să apeleze la ajutorul autorităților.

„L-am cumpărat pe 2 mai, anul acesta. Îmi apăruse o ofertă pe Facebook, am văzut prețul, am văzut că e convenabil, l-am comandat, l-am plătit când a venit curierul. Nu m-a lăsat curierul să verific coletul, deși așa ar trebui să facă. Oricum, defecțiunea nu a apărut din cauza curierului, se vede că e din fabrică. Deci mi-au vândut un produs neconform. Am toate dovezile, documentele, bonul fiscal.

Am plătit 453 de lei pe panoul solar. Mai am două panouri mai mici, eu locuiesc la casă și voiam să îl folosesc și pe acesta cu capacitate mai mare. Acum, nu mai am curent din cauză că nu mai funcționează niciun panou. Am așteptat să le pun în funcțiune pe toate. Eu am cumpărat panoul pentru că prețul era bun. Prețul unui panou este de cel puțin 700-800 de lei, plus regulatorul, care costă tot atât”, povestește Daniel Grosu.

O nouă țeapă, cu panouri solare, a apărut în Iași

Clientul susține că a încercat să ia legătura cu reprezentanții firmei care i-au vândut produsul defect, dar a fost amânat. A depus reclamație la Oficiul Județean pentru Protecția Consumatorilor Iași și vrea să facă o plângere penală la Inspectoratul Județean de Poliție Iași. Instituția face verificări în situația reclamată de clientul din Iași.

„Pe cei de la firmă i-am sunat de mai multe ori, m-au amânat, apoi mi-au trimis mesaj că se rezolvă situația, coletul a fost livrat. Nu pot să mai insist pentru că mă bagă la hărțuire. O să depun o plângere la poliție, pentru înșelăciune. La OJPC am fost și am depus reclamație. Eu am venit cu taxiul din Galata ca să aduc panoul, să depun reclamație. Nu am mai luat, până acum, de la firma asta, dar nu mă așteptam să fie neserioși. Mai bine strângeam bani și luam panoul din altă parte. Sigur problema e din fabrică, se vede că panoul este defect”, mai spune Daniel Grosu.

Reporterii BZI au sunat la mai toate numerele de telefon pentru a lua legătura cu reprezentanții site-ului picpac.ro (PicPac), dar aceștia nu au răspuns apelurilor. De asemenea, au trimis o solicitare scrisă pe adresa de email de pe site-ul firmei, dar nu au primit niciun răspuns până la închiderea ediției. Societatea sub care funcționează site-ul este SC Insta Sale SRL. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au transmis sfaturi pentru cei care achiziționează fructe și legume.

Ieșenii pot demara investițiile cu panouri fotovoltaice

O listă cu ieșenii admiși în programul „Casa Verde Fotovoltaice”, care au depus dosare în 2023, a fost publicată pe site-ul AFM. Până în prezent, au fost avizate 9.566 de dosare la nivel național. Durata de implementare este de 12 luni de la data publicării listei. Zeci de ieșeni admiși în programul „Casa Verde Fotovoltaice” pot demara implementarea proiectelor. Dacă au ales instalatorul validat, pot trece la etapele următoare, respectiv implementarea proiectului și decontarea de către Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a sumelor solicitate de instalatorii validați.

Lista dosarelor acceptate în cadrul programului „Casa Verde Fotovoltaice” a fost publicată pe site-ul www.afm.ro, la secțiunea aferentă, sesiunea 2023. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în cazul clientului din Iași care susține că a luat țeapă cu panouri solare.

Comentarii
  • Teapa nu este la Iasi, e la Constanta. Doar tepuitul este din Iasi.
    Cum plm sa cumperi de pe un site care se cheama PicPac? Taca-paca, gata teapa…

  • Scuze, asta se întâmplă atunci când ești un cacanar pârlit și umbli după chilipiruri la juma de preț .

  • Nu înțeleg ce legătură are programul „Casa verde” cu acest individ care si-a cumpărat de pe un site oarecare ( o reclama pe facebook) un panou fotovoltaic la jumătate de preț. Nu se aprinde niciun beculet când vezi preturi f mici și site-uri cu nume ciudate? Asa de hamesiti sunt unii de cumpăra rahat „la oferta”?

  • Decizie revoltătoare a procurorului ieșean Dragoș Vărgănici în dosarul în care Carmen Dămăcianu, fost director la Direcția de Finanțe Iași a fost cercetată pentru delapidare @ Zilele trecute, procurorul Dragoș Vărgănici a decis s-o ierte definitiv pe Carmen Dămăcianu și a dispus prin ordonanță ‘’renunțarea la urmărirea penală’’ @ În baza acestui document emis de procurorul Vărgănici, Carmen Dămăcianu solicită să fie repusă pe funcția de șef la Finanțe, poziție din care a delapidat banii statului…….

  • Decizie revoltătoare a procurorului ieșean Dragoș Vărgănici în dosarul în care Carmen Dămăcianu, fost director la Direcția de Finanțe Iași a fost cercetată pentru delapidare @ Zilele trecute, procurorul Dragoș Vărgănici a decis s-o ierte definitiv pe Carmen Dămăcianu și a dispus prin ordonanță ‘’renunțarea la urmărirea penală’’ @ În baza acestui document emis de procurorul Vărgănici, Carmen Dămăcianu solicită să fie repusă pe funcția de șef la Finanțe, poziție din care a delapidat banii statului

  • La ce fatau prezinta individul, e victima perfecta pentru astia, nu e nici o scofala.

    ,,Gabriela” are dreptate, umbli si cumperi rahaturi ieftine si iti mananci de sub cur, asta patesti.

    Aviz amatorilor de chilipiruri ieftine, mai cautati si mai cumparati in continuare prostii ieftine.

  • Ăsta e un bolnav psihic cu acte în regulă. Cel mai mare reclamangiu din jud Iași, cu sute de plângeri la Parchet și Judecătorie. Îl știe multă lume….

  • Sunt curios ce facea cu panoul in strada..

  • După numele site-ului era teapa ,mai căutați chilipiruri !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *