Prima pagină » Titlurile zilei » Țeapă la complexul „Royal Town” din Copou! Facturi umflate și apartamente neintabulate: „Nimeni nu îmi spune nimic, spun că de vină e primăria” – FOTO

Țeapă la complexul „Royal Town” din Copou! Facturi umflate și apartamente neintabulate: „Nimeni nu îmi spune nimic, spun că de vină e primăria” – FOTO

07 dec. 2022, 02:00, 24 ,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Proprietarii din blocurile de la „Royal Town” sunt nemulțumiți că actele apartamentelor nu au fost finalizate. O ieșeancă a plătit în avans suma totală, dar de doi ani așteaptă semnarea contractului de vânzare-cumpărare. Apartamentele nu sunt intabulate, iar contractele pentru energie electrică sunt la dezvoltator. Dezvoltatorul Ruslan Rotaru a pierdut și un proces după ce a fost amendat de Protecția Consumatorilor

Au apărut din nou probleme la complexul de apartamente „Royal Town” din Iași, de pe Aleea Sadoveanu, nr. 59B. În 2020, o ieșeancă care lucra de mai mulți în Anglia s-a gândit să investească într-un apartament din complex, ridicat de afaceristul basarabean Ruslan Rotaru.

A achitat aproape 70.000 de euro, în baza unui antecontract, fiind valoarea totală a imobilului. Apartamentul este situat în tronsonul R4, finalizat în februarie 2021. Deși suma a fost achitată integral, contractul de vânzare-cumpărare nu a fost semnat. Mai mult, facturile la energie erau din ce în ce mai mari pentru că apartamentele erau alimentate în baza contractului de șantier.

„Nu prea am locuit în apartament, dar am observat că vin facturi la energia electrică pe persoană juridică. Nu avem contracte individuale, suntem pe contractul de șantier. La ce scumpiri sunt acolo, la nivel de persoană juridică, facturile sunt foarte mari. Dacă voi locui permanent acolo, nu știu la ce cheltuieli să mă aștept. Am primit înștiințarea pe telefon, din partea dezvoltatorului.

Am încercat să iau legătura cu cei din administrație, dar nu am primit niciun răspuns. Am cumpărat un apartament cu două camere, cu o suprafață utilă de 54 de metri pătrați. Pentru două locuri de parcare plătesc o chirie de 50 de euro pe lună”, a precizat ieșeanca, sub protecția anonimatului.

Nu este prima oară când dezvoltatorii imobiliari sunt reclamați. A fost și cazul afaceristului Ștefan Popescu. Clientul era nemulțumit pentru că apartamentul era afectat de infiltrații.

Țeapă la complexul „Royal Town” din Copou. Vânzările sunt incerte

Ieșeanca a mai povestit că reprezentanții de la „Royal Town” au transmis la un moment dat că nu pot fi încheiate contractele individuale pentru energie pentru că Primăria Iași nu ar fi recepționat lucrările la respectivul tronson.

„După ce am insistat, mi s-a spus că Primăria Iași nu a făcut recepția lucrărilor și că e vina lor. De fapt le-ar mai lipsi spațiile verzi din cartier. Am întrebat la primărie și mi s-a spus că dezvoltatorul a făcut compartimentări fără autorizație de construire și de asta nu au putut fi intabulate. Sincer, acum nu știu ce se va întâmpla, la ce să mă aștept. Am discutat și cu un avocat. În continuare, nimeni nu îmi spune nimic, spun că de vină e primăria”, a mai spus clienta de la „Royal Town”.

Dezvoltatorul Ruslan Rotaru nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere. În schimb, Andreea Filioreanu, avocata afaceristului, a menționat că va face o serie de precizări. Până la închiderea ediției, răspunsurile nu au mai fost formulate.

„Noi suntem în curs de intabulare. Persoanele implicate primesc notificări legate de această etapă. Mă interesez și voi transmite un răspuns. Suntem transparenți în aceste situații”, a explicat avocata Andreea Filioreanu.

Complexul „Royal Town” este format din șapte tronsoane de blocuri de locuințe colective, dar va fi extins în perioada următoare, dacă vor fi eliberate autorizațiile de construire. Reprezentanții Primăriei Iași nu au răspuns pentru a comenta situația din cartier.

Afaceristul Ruslan Rotaru a fost reclamat din cauza suprafețelor și a pierdut procesul

Nu a fost prima dată când afaceristul Ruslan Rotaru a fost reclamat. Totul a pornit în 2019, când Iulian Popovici, din județul Botoșani, a cumpărat un apartament din cartierul menționat. Vânzător a fost societatea R&R Premium Development SRL, controlată de basarabeanul Ruslan Rotaru. Din cauza pandemiei, tranzacția a fost finalizată cu întârziere. Intabulările nu au fost încheiate, iar parcările nu au fost marcate.

Clientul a achiziționat un apartament cu o suprafață de 64,37 mp, cu loc de parcare inclus, în valoare de 69.750 de euro, conform antecontractului din data de 27 mai 2019. După intabulare, dezvoltatorul l-a anunțat pe client că trebuie să plătească în plus pentru suprafața de 1,33 metri pătrați ieșită la măsurători, ceea ce însemna 1.396 de euro. Clientul a refuzat și a depus reclamație la Protecția Consumatorilor.

Investitorul a contestat amenda de 5.000 de lei ce a fost aplicată de comisari, dar a pierdut procesul definitiv, la Tribunalul Iași, în luna mai 2022. Dacă la „Royal Town” nu vor fi rezolvate solicitările clienților, numărul reclamațiilor va crește.

Comentarii
  • Ghetouri pentru Prosti!

    Cum nu are spatiu verde???
    Are spatiu verde, mocheta verde rapanoasa sub topogane.
    Ghetouri pentru Prosti!
    Foarte bun articolul, felicitari!

  • Nu bine facea Ceausescu….construia zdravan, sanatos, cu simt de raspundere, finisa, intabula si apoi vindea!!! Sa vedeti voi Doamne Fereste la un cutremur de 7 si ceva ca cel din 1977 cati oameni vor muri. Ruslan e in Dubai bine merci

  • ala-i un ghetou imputit, nu cartier. sa dai peste 1000 euro pe mp acolo e prostie curata.

  • Numele iesencei

    Dar de ce sub protectia anonimatului reclama „ieseanca” ? Sa dai 70.000 pe un cotet de 54 mp plus 600 pe an parcarea, asta inseamna sa fii prost cu carul cu care ai venit din boston la Iasi. Asa ai si ajuns „ieseanca”. Felicitari. Cu banii astia iti faceai casa la curte. E drept, nu royala.

  • de unde aveti bre atatia banet …70000 euro ???!!!!!! din ce judete veniti cu atatia bani de cumparati toate apartamentele noi din Iasi construite la botul calului ………………

  • Avocat Barou Iasi

    Intabularile acelor apartamente de catre dezvoltator, urmate de perfectarea Contractelor de Vanzare – Cumparare cu acesta la notarii publici (si nu doar cel recomandat de catre dezvoltator), permit proprietarilor incheierea Contractelor de Livrare cu furnizorii de utilitati pentru a nu mai primi utilitati la valorile organizarii de santier negociate la tarife de pers juridica. In astfel de situatii va recomand sa contactati un birou de avocatura care va rezolva problema favorabil si in regim de relativa urgenta! Oamenii raman cantonati in nesiguranta si din cauza presiunilor din partea dezvoltatorilor. Nu ezitati sa contactati birourile de avocatura !!!!

  • De obicei astia vin din Vegasluy, din Bacchau sau din Boston. Credit pe 25 – 30 de ani. Jumuliti bine de Banca, jumuliti bine de „des-voltator”. Ei raman sa plateasca ratele si sa locuiasca in ghetto ca sardelele. Daca dai o basina acolo „in curte” rasuna ca un clopot, pornesc alarmele tigailor din parcare.
    Dar femeia asta investitoare a venit tocmai din Hanglea. Cine zicea ca fug de noi investitorii straini ?!

  • Consilier Local

    In astfel de situatii trebuie trasa la raspundere Primaria Municipiului Iasi alaturi de primarul Mihai Chirica, care prin Comisia de Urbanism tergiverseaza cu buna stiinta o serie de autorizatii in cazul dezvoltatorilor care nu au ajuns cu comisionul la usa lui. Este o practica des utilizata de primarul nostru, practica care i-a asigurat de-a lungul timpului proprietati atat lui cat si copiilor nascuti si chiar nenascuti. Institutiile statului ar trebui sa isi faca treaba !

  • Iar faptul ca platim deseurile menajere la pret de santier, putem rezolva si aceasta problema sau doar cea care tine de spatiile individuale?

  • Asa- i cu Iasul de cand este sufocat de acesti afaceristi de peste Prut, au invadat zona cu afacerile lor….caractere de rahat si pusi pe capatuiala.

  • Masuratorile apartamentelor nu respecta deloc legislatia. Persoana „autorizata” este fratele „prefectului”.
    Pentru cei interesati, masuratorile (sa zicem la balcon, au fost facute pana in exterior adica + 3-4cm pentru dezvoltator. In baie s-a masurat la o inaltime mai mare de 1m, asa cum prevede legea, si exemplee pot continua de cum a facut sa fie suprafata mai mare.
    Pentru blocul R4 -> R7 „spatiu verde” inseamna tuia „plantati” ca limite de balcon, de unde au scos sticla „securizata”.

  • Dar gazul, cum stam cu gazul? Din ce am inteles nici asta nu e tras.

    Stau fraierii in frig. Ahahahaha.

  • Părelologu Anton

    Nenea Mircea, fiu de boier ieșean, să ne mai iei tu puțin mielul la trântă, superiorule! Semnat: un Wasluyan cu proprietăți pe toloaca voastră Bahluiană de peste 600k euro. Cash din bani câștigați cinstit, deșteptule și frumosule. Mergi cu frustrările tale de ”neam ales” în baie și dă-i în cap lui Puiu, poate te mai răcorești.

  • 70.000 pe 54 mp platiti la rosu, acum apartamentele sunt mult mai scumpe

  • nene mircea (cu m mic ca nu meriti m mare ) spune unde s au nascut parintii sau bunii ?esti mare Iesean de o generatie si te dai fortos ?DACA AVEAI 7 CLASE MACAR ,NU GANDEAI ASA !dar toti cocalarii din Dacia sau pe Cuza Voda sau de unde or fi (atentie nu am nimic cu oamenii cinstiti din Dacia) sint talentati ca s au nascut la Elena Doamna dar ei sint de fapt repetentii scolilor !

  • de ce se permite atatea constructii de blocuri pe toate bucatile de pamant ???????? Blocuri construite peste tot ……………………

  • Petrovici Radu Bogdan

    Va intra cat de curand DNA-ul si in curtea domnului Rotaru! Putina rabdare….

  • Fara scandal nu se poate rezolva nimic, nici o treaba nu e facuta cum trebuie, dai un ban si astepti ca prostul.

  • Văd mulți frustrați și analfabeți pe aici

  • Singurul vinovat e marele dezvoltator Ruslan Rotaru, pentru ca nu a respectat indicatorii din autorizatie, fapt care duce la refuzul primariei de a-i intabula apartamentele lui si lui Cihodaru, ca si asta-si primeste parte de pe fiecare apartament vandut de pe terenul lui. Lui Ruslan nu-i vine sa creada ca nu mai primesc SPAGA aia de la Urbanism, asa cum primeau cei vechi !!! Iar avocata aia, Andreea Filioreanu, ce sa zica? Ca habar nu are cum sta situatia in realitate, asa ca nu mai asteptati raspunsul ei !!! E o fomista care danseaza dupa cum i se canta, pentru niste banuti !!! Asta-si merita prostimea care-si arunca banii la dezvoltatori pe baza unor antecontracte si doar atat !!! Acum plang, dar degeaba !!! Sa i se urce in cap lui Ruslan cand il vad, sa-l articuleze putin cu niste ciomege, si poate da din coate mai tare, ca altfel, nu-i pasa deloc !!! Vacantele e bune, viata e roz… PLM !

  • Parintele Arsenie Boca

    Fraierii nu mor niciodată,ei doar se rotesc! Fără ei nu ar exista cei care trăiesc bine. Dulcele Târg al Ieșilor mustește de prostime și fraierime.Cumparati,cumpărați și nu vă certați,altfel pe Puiu în guriță îl luați! Doamne ajuta!

  • ce rau e sa fii frustrat ca nu iti permiti si tu sa iti iei. Nu mai fiti invidiosi pe cei care isi permit. In loc sa stai in spatele tastaturii si sa arunci cu rautate, mai bine te duci la munca ca sa ai si tu😁

  • Andreea Filioreanu,cea mai proasta avocata ,nu va este rușine domnule Ruslan sa aveți asa avocați, la asa renume a-ți ales o scursura de avocat,va recomand sa o trimiteți la ce se pricepe ea mai bine ,luați un avocat care sa va reprezinte interesele cu adevărat….

  • cand a mai ajuns si asta avocata , ca se rezema de sticle prin baruri , Andreea Filioreanu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
19 iulie 2024
19 iulie 2024