Eveniment-Social

Teatrul de Copii şi Tineret din Iaşi va fi reabilitat. Valoarea proiectului depăşeşte 1,5 milioane de lei – FOTO

Publicat: 18 sept. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Teatrul de Copii şi Tineret din Iaşi va fi reabilitat. Valoarea proiectului depăşeşte 15 milioane de lei - FOTO
Teatrul Luceafărul va fi reabilitat

Teatrul de Copii şi Tineret din Iaşi va fi reabilitat. Procedura de licitaţie a fost lansată, iar valoarea proiectului depăşeşte 1,5 milioane de lei fără TVA

În cursul zilei de ieri, 17 septembrie 2023, Consiliul Judeţean a publicat, pe platforma Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), procedura de licitaţie cu privire la contractarea serviciilor de proiectare la obiectivul de investiţii „Reabilitarea şi modernizarea Teatrului pentru Copii şi Tineret «Luceafărul» Iaşi”. Valoarea contractului este de 1.556.949 de lei, fără TVA. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor financiare este până la data de 30 octombrie 2023.

Teatrul de Copii şi Tineret din Iaşi va fi reabilitat

Consiliul Judeţean Iaşi cheltuie 1,556 de milioane de lei, fără TVA, pentru serviciile de proiectare, constând în reactualizarea proiectului la obiectivul de investiţii „Reabilitare şi modernizarea teatrului pentru copii şi tineret «Luceafărul»”.

„Clădirea Teatrului «Luceafărul» are o uzură avansată, iar degradările identificate atât la  nivelul închiderilor cât şi la nivelul elementelor de finisaj se datorează supunerii la acţiuni antropice repetate, acţiunii apei din precipitaţii, etc. Din punct de vedere energetic, clădirea este costisitor de întreţinut datorită lipsei măsurilor de reabilitare energetică adecvate.

În urma investigaţiilor realizate la construcţia existentă prin prisma prevederilor referitoare la siguranţa în exploatare, igienă, şi confortul ocupanţilor se prezintă următoarele deficienţe: Termoizolaţie insuficientă pentru pereţii exteriori, şi la nivelul planşeelor inferioare şi superioare; tencuile desprinse şi deteriorate; soclu neizolat termic; numeroase infiltraţii la nivelul clădirii; tâmplarie existentă ce nu corespunde cerinţelor actuale; instalaţii uzate moral şi deteriorate. Clădirea Teatrului «Luceafărul» Iaşi a fost construită în perioada 1979 — 1986 în zona centrală a oraşului Iaşi, strada Grigore Ureche Nr. 5, Judeţul Iaşi. Construcţia are structura formată din stâlpi de beton armat ce susţin o reţea hexagonală de grinzi. Construcţia are prevăzute de asemenea zone rigide cu diafragme din beton armat. Planşeele sunt realizate din beton armat. Sala de spectacole se desfăşoară de la cota + 4.20 m până la cota +12.00 m.

Pereţii exteriori ai acesteia sunt diafragme din beton armat cu «bulbi». Aceştia sunt pozaţi în zona de intersecţie a diafragmelor cu sistemul de grinzi cu zăbrele din beton armat cu deschiderea de 25 m având înălţimea minimă de 3.75m şi înălţimea maximă de 4.5m. Acest sistem de grinzi reprezintă structura de acoperire a sălii de spectacol. Sala este acoperită cu o placă de beton înclinată (feţele triunghiulare), peste care este montată o învelitoare din tablă arămită”, se arată în documentele procedurii de licitaţie publicate pe SEAP.

Vor fi achiziționate microbuze hibride pentru transportul elevilor din județul Iași

În cadrul ședinței extraordinare din data de 11 septembrie 2023, plenul Consiliului Județean a votat favorabil proiectul cu privire la achiziționarea unor microbuze hibride ce vor deservi transportului elevilor. Bugetul estimat al proiectului este de 21.008.430 de lei, la care se adaugă TVA în sumă de 3.991.596 de lei. Proiectul va fi finanțat prin programul privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră.

Consiliul Județean are termen până la data de 8 noiembrie 2023 pentru a depune cererea de finanțare din cadrul programului privind îmbunătăţirea calității aerului şi reducerea cantităţii de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante, de tipul microbuzelor electrice, hibride şi alimentate cu gaz natural comprimat, aprobat prin Ordinul nr. 2.192 din 24 august 2023, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 771 din 25 august 2023.

Teatrul de Copii şi Tineret din Iaşi va fi reabilitat. Consiliul Judeţean va cheltui peste 1,5 milioane de lei pentru realizarea proiectului.

Adauga un comentariu