Eveniment-Social

Teatrul „Luceafărul” din Iași, la o nouă reușită internațională 

Publicat: 25 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Teatrul Luceafărul din Iași la o nouă reușită internațională 
Festivalul Internațional de Teatru ”Puck” de la Cluj-Napoca și-a anunțat la finalul săptămânii trecute distincțiile. Evenimentul clujean a ajuns la ediția cu numărul XX și s-a derulat între 17-21 octombrie 2022 într-un program care a inclus spectacole, dezbateri, lansări de carte. Echipa artistică a Teatrului ”Luceafărul” din Iași a fost selectată să participe cu ”Stația Clovnilor”, prezentată de două ori, în Sala Academiei Naționale de Muzică ”Gh. Dima”

Teatrul „Luceafărul” din Iași, la o nouă reușită internațională! Festivalul Internațional de Teatru „Puck” de la Cluj-Napoca și-a anunțat distincțiile la finalul săptămânii trecute. Evenimentul clujean a ajuns la ediția cu numărul XX și s-a derulat între 17 și 21 octombrie 2022, într-un program care a inclus spectacole, dezbateri și lansări de carte. Echipa artistică a Teatrului „Luceafărul” din Iași a fost selectată să participe cu „Stația Clovnilor”, prezentată de două ori, în Sala Academiei Naționale de Muzică „Gh. Dima”

Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafărul” din Iași, la o nouă reușită internațională. Concret, Festivalul Internațional de Teatru „Puck” de la Cluj-Napoca și-a anunțat distincțiile la finalul săptămânii trecute. Evenimentul clujean a ajuns la ediția cu numărul XX și s-a derulat între 17 și 21 octombrie 2022, într-un program care a inclus spectacole, dezbateri și lansări de carte. Echipa artistică a Teatrului „Luceafărul” din Iași a fost selectată să participe cu „Stația Clovnilor”, prezentată de două ori, în Sala Academiei Naționale de Muzică „Gh. Dima”.

Teatrul „Luceafărul” din Iași, la o nouă reușită internațională

Juriul Festivalului, alcătuit din Luise Lapointe, director al Festivalului de la „Casteliers” (Montreal, Canada), Sun Wook Hyon, managerul Festivalului din „Chuncheon” (Coreea de Sud), Raluca Sas Marinescu, cadru didactic la Facultatea de Teatru și Film a Universității „Babeș-Bolyai” și scenograful „Epaminonda Tiotiu”, a fost impresionat de calitățile artistice ale creației, oferindu-i prețiosul Premiu „Mona Marian” pentru interpretare colectivă.

„Spectacolul este realizat în formulă nonverbală, o creație de echipă, un scenariu de numere de grup, legate într-o poveste. Conceptul de spectacol îl face interesant pentru toate categoriile de vârste, privitorii fiind purtați prin registre emoționale variate, care merg de la comic la melancolic, poetic, sub semnul unui ludic rafinat. Vă reamintesc că «Stația clovnilor» a fost inclus în vara acestui an în programul prestigiosului «Edinburgh Festival Fringe», unde am susținut un număr de cinci reprezentații”, a precizat teatrologul Oltița Cîntec, directorul artistic al Teatrului „Luceafărul”.

Săptămâna aceasta, afișul Teatrului „Luceafărul” abundă de spectacole aparte

Regia spectacolului îi aparține artistei Ana Crăciun Lambru, concept costume și păpuși – Alexandra Budianu, concept decor – Elena Iorga, muzica – Diana Roman, în distribuție – Ionela Arvinte, George Cocoș, Ioana Corban, Cătălin Cucu, Claudiu Gălățeanu, Cristian Gheorghiu, Alexandru Iurașcu, Gabriel Lazăr, Dragoș Maftei, Liliana Mavriș Vârlan, Carmen Mihalache, Raluca Pintilie, Paul Sobolevschi, Mariana Teleman, Beatrice Volbea și Elena Zmuncilă. De asemenea, săptămâna aceasta, afișul Teatrului „Luceafărul” abundă de reprezentații. Este vorba de „Povestea celor trei purceluși” – marți, 25 octombrie, ora 17:30, „Albă ca Zăpada” –  miercuri, 26 octombrie ora 17:30, „Scufița Roșie” – joi, 27 octombrie ora 17:30, „Capra cu trei iezi” – vineri, 28 octombrie ora 17:30, „Stația clovnilor” – duminică, 30 octombrie, ora 11:00. Tot duminică, 30 octombrie, pe scena Teatrului „Matei Vișniec” din Suceava se va susține o reprezentație cu „Albinuța”, de la ora 12:00.

Pe de altă parte, Teatrul „Luceafărul” din Iași, la o nouă reușită internațională.

Adauga un comentariu