Eveniment-Social

Teatrul Luceafărul Iași va susține un moment artistic pentru beneficiarii Căminului de Pensionari „Sf. Cuvioasă Parascheva” – FOTO

Publicat: 20 feb. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Teatrul Luceafărul Iași va susține un moment artistic pentru beneficiarii Căminului de Pensionari Sf. Cuvioasă Parascheva - FOTO
Teatrul Luceafărul Iași va susține un moment artistic pentru beneficiarii Căminului de Pensionari „Sf. Cuvioasă Paraschevaˮ

În cadrul unei colaborări care include și alte evenimente, joi, 22 februarie, de la orele 10.00, echipa artistică a Teatrului Luceafărul va susține o reprezentație cu Stația clovnilor pentru persoanele din Căminul de Pensionari „Sf. Cuvioasă Paraschevaˮ.

Moment artistic, realizat de Teatrul Luceafărul Iași, pentru beneficiarii Căminului de Pensionari „Sf. Cuvioasă Paraschevaˮ

Teatrul Luceafărul Iași le face o bucurie beneficiarilor Căminului de Pensionari „Sf. Cuvioasă Paraschevaˮ, astfel că joi, 22 februarie, de la orele 10, echipa artistică va susține o reprezentație cu Stația clovnilor.

Spectacolul Stația clovnilor este o creație de succes din repertoriul Teatrului Luceafărul, selectată în numeroase festivaluri naționale și internaționale. De pildă, în 2022, titlul a fost inclus în programul prestigiosului Edinburgh Festival Fringe, cadru în care s-au prezentat cinci reprezentații.

„Ne-am gândit și la această categorie de iubitori de teatru, care merită întreaga atenție a comunității și au nevoie de acces la cultură. I-am avut și invitați pe unii dintre ei la spectacole la sediul nostru, acum le întoarcem vizita. Doamna directoare a centrului, Mihaela Frăsilă, este foarte deschisă și încântată de parteneriat, așa încât ne propunem să îl continuăm. Unul dintre colegii noștri, actorul Cătălin Cucu, lucrează cu vârstnicii de aici și în cadrul unor ore de teatru, o artă cu beneficii la oricare vârstă. Acum pregătesc câteva dintre schițele lui I.L. Caragiale pentru ziua de 8 Martieˮ, precizează teatrologul Oltița Cîntec, directorul artistic al Teatrului Luceafărul.

Regia spectacolului este semnată de Ana Crăciun Lambru

Echipa care a realizat producția e compusă din: regie – Ana Crăciun Lambru, concept costume și păpuși – Alexandra Budianu, concept decor – Elena Iorga, muzica – Diana Roman, distribuție – Ionela Arvinte, George Cocoș, Ioana Corban, Cătălin Cucu, Claudiu Gălățeanu, Cristian Gheorghiu, Alexandru Iurașcu, Gabriel Lazăr, Dragoș Maftei, Liliana Mavriș Vârlan, Carmen Mihalache, Raluca Pintilie, Paul Sobolevschi, Mariana Teleman, Beatrice Volbea, Elena Zmuncilă.

„Stația clovnilor e un spectacol pe care o să vrei să-l vezi din nou și din nou. Te vei îndrăgosti de un personaj sau de toate, deopotrivă. Vei râde de bătrânelul ce pierde trenul și vei căpăta alături de el o poftă nebună de joacă și de visare, insuflate de clovnii ce apar din toate părțile când timpul se oprește în loc. Stația clovnilor îți va pune inima la locul ei și îți va purta mintea departe, într-o lume în care totul e mai frumos atunci când îmbrățișezi copilul din tine”, precizează Ana Crăciun Lambru.

Adauga un comentariu